Huisgemaakte boerderij kipsaté - Lindenhoff

Ingrediënten in dit recept

  1. Meng de pindakaas met 250 ml water in een steelpannetje.
  2. Roer goed door en voeg vervolgens de knoflook, gember, sambal en honing toe.
  3. Laat ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  4. Voeg eventueel wat extra water toe als het droogkookt.
  5. Voeg vervolgens het sap van een halve limoen en de fijngehakte koriander toe en breng op smaak met een snufje zout.
  6. Leg de kipspiesjes op een bord, schep er 2 eetl. van de satésaus overheen en verdeel over de spiesjes.
  7. Verhit een grillpan met zonnebloemolie op hoog vuur en grill de spiesjes rondom goudbruin en gaar (of grill de spiesjes gaar en goudbruin op de barbecue).
  8. Serveer de kip met de resterende satésaus en  wat extra koriander, fijngehakte rode peper naar smaak en de resterende partjes limoen.

ingrediënten

200 g Nuthouse pindakaas
1 teentje knoflook, geperst
2 cm gember, geraspt
1 eetl. honing
1 limoen, in parten
handje verse koriander, gehakt
4 boerderij kippendijsaté
1 rode peper, fijngehakt

Zelf in huis halen:
2 theel. sambal badjak
2 eetl. zonnebloemolie

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Tags

20 minutenhoofdgerechtMoeilijkheidsgraad 1zomer