Hollandse rauwkost
Seizoen
summerGang
mainBereidingstijd
15 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Voor vier personen
½ bos bospeen
4 stronken witlof
1 rammenas
2 handjes gele rozijnen
2 ½ handjes walnoten
3 el mayonaise
VOORRAADKAST
peper en zout
plantaardige olie
Bereiding
RAUWKOSTSALADE
Maak de rauwkost ruim van tevoren klaar en bewaar in de koelkast. Dan kunnen de smaken goed intrekken en is de frisse salade lekker koud bij serveren.
- Was de bospeen en verwijder de onderkanten, maar laat het loof eraan zitten voor grip. Houd de wortel bij het loof vast en rasp grof.Tip van de chef | “Bewaar het loof van de wortel! Hiermee kunt u een heerlijke pesto maken.”
- Snijd de witlof doormidden, spoel af onder de kraan om eventueel zand te verwijderen en snijd in repen van 4 mm – niet te fijn, zodat het knapperig blijft.
- Spoel de rammenas schoon en schil met een dunschiller. Snijd vervolgens op de mandoline of met een kaasschaaf in dunne plakken en de plakken vervolgens in reepjes.
- Doe de bospeen, witlof en rammenas in een grote kom. Voeg hier de gele rozijnen aan toe.
- Haal grof een mes door de walnoten en voeg toe. Breng op smaak met de mayonaise, zout en peper.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.