Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Hollandse hazenpeper

5,0 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)

Gang

main

Bereidingstijd

60 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Marinade
3 takjes tijm
2 blaadjes laurier
1 ui, in parten
2 teentjes knoflook, geperst
1 wortel, in plakjes

Ingrediënten:
1,5 kg Hollandse hazenbouten
100 g boerenroomboter
150 g Baambrugs big spekblokjes
250 g champignon nopjes
150 g zilverui, schoongemaakt
Handje verse peterselie, fijngehakt

Zelf in huis halen:
500 ml rode wijn
50 ml Balsamico azijn
5 jeneverbessen, gekneusd
2 kruidnagels
10 peperkorrels, gekneusd
100 ml cognac
500 ml wild- of gevogeltefond
200 g ontbijtkoek, in stukken
50 g bloem

Printen

Bereiding

  1. Maak in een schaal de marinade van de rode wijn, azijn, kruiden, specerijen, ui, knoflook en wortel.
  2. Leg de hazenbouten 24 uur afgedekt in de marinade in de koelkast. Keer halverwege als ze niet helemaal onderstaan.
  3. Haal de hazenbouten uit de marinade en dep droog.
  4. Zeef de marinade en breng het vocht in een pan aan de kook. Verwijder het schuim er af met een schuimspaan.
  5. Verhit 50 gram boter in een ruime braadpan en bak de spekblokjes knapperig.
  6. Bestrooi de bouten met zout en peper en bak ze rondom goudbruin.
  7. Voeg de uitgelekte groenten toe en bak alles even goed door. Schenk de cognac erover en breng aan de kook. Schenk het marinade vocht en de fond erbij. Breng het geheel tegen de kook aan en laat circa 2 uur pruttelen op laag vuur tot de hazenbouten zacht zijn.
  8. Haal de hazenbouten vervolgens uit de pan en zet apart.
  9. Verkruimel de ontbijtkoek en roer door de saus, tot het helemaal is oplost.
  10. Kneed de rest van de boter met de bloem tot een soepele deegbal.
  11. Verkruimel het mengsel in klontjes door de zacht kokende saus terwijl je goed roert, zodat het bindt.
  12. Voeg zoveel van het boter-bloemmengsel toe tot de saus dik genoeg en mooi gebonden is.
  13. Voeg de hazenbouten en de zilveruitjes en champignons toe aan de saus. Laat het gerecht nog circa 20 minuten doorgaren op laag vuur.
  14. Bestrooi met verse peterselie en serveer.

Lekker met een puree van aardappel en gestoofde rode kool.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Hollandse hazenpeper

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Toprecept

Wat een heerlijke hazenpeper was dat. Het maken ervan was al een feest: boodschappen doen bij de Marché, dan thuis rustig de tijd nemen om de hazenpeper in etappes te maken; dankzij de precieze beschrijving geen enkele stress, maar lol in het stapje voor stapje werken aan het eindproduct. En dat mocht er zijn: het rook heerlijk, zag er prachtig uit en, het allerbelangrijkste natuurlijk, het smaakte voortreffelijk. In alle opzichten een geslaagd kerstdiner, samen met aardappeltjes van de Marché, spruitjes-op-stam uit de oven en frisse cranberrycompote.

26 december 2024

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​​

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie.

NAAR HORECA​
LINDENHOFF MARCHÉ​

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten

KOM LANGS!