Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Hertenbiefstuk met in ganzenvet gebakken aardappeltjes & paddenstoelen

Seizoen

autumn

Gang

main

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

500 g aardappel mix
250 g paddenstoelen
handje verse oregano
50 g roomboter
4 hertenbiefstukken
75 g ganzenvet

Let op: het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Zet een ruime pan met kokend water op het vuur en kook de aardappelmix in de schil in 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en snijd ze door in de lengte.
  2. Verhit een koekenpan met ganzenvet op hoog vuur. Voeg de aardappels toe en bak ze in ongeveer 10 minuten knapperig en goudbruin. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en bak deze nog 5 minuten mee. Breng de aardappels en paddenstoelen op smaak met verse oregano, zout en peper.
  3. Bestrooi de hertenbiefstukken rondom met zout en peper. Verhit een pan met boter op hoog vuur en bak de biefstukjes in ongeveer 3-4 minuten per kant goudbruin. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  4. Roer een klontje boter en wat water of fond door de aanbaksels in de pan en maak er een mooie jus van.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Hertenbiefstuk met in ganzenvet gebakken aardappeltjes & paddenstoelen

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt