Hele gegrilde Noorse zalm van de barbecue
Seizoen
summerGang
mainBereidingstijd
90 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Gerookte Noorse zalm op cederhout met Scandinavische marinade
1 teentje knoflook, in stukken
2 eetl. honing
2 theel. mosterd
1 Sorrento citroen, geraspt en geperst
Klein bosje verse dille
1,5 kg Noorse zalmfilet met vel
Zelf in huis halen
200 ml milde olijfolie
Gerookte Noorse zalm met kersenhou
PrintenBereiding
Scandinavische zalm marinade
- Meng met een staafmixer de knoflook, honing, mosterd, het citroensap en de rasp en de dille.
- Voeg in een dunne straal de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de marinade over de zalmfilet en laat 15 minuten marineren.
Gerookte Noorse zalm met kersenhout
- Maak de barbecue gereed om direct langzaam te gaan grillen met een RVS rooster
- Voeg kersenhout toe aan de kolen
- Leg de zalm met de huid op de barbecue. Sluit de deksel en zet de luchtregeling dicht en laat de barbecue een temperatuur van 70 graden bereiken.
- Laat de zalm ongeveer 1 uur op de barbecue liggen tot een kerntemperatuur van 46 graden
- Neem de zalm van de grill en leg hem op een schaal of serveerplank.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.