Hangop met aardbeien van Laura de Grave
Seizoen
summerGang
dessertMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Dit recept komt uit het kookboek Lekker lokaal van Laura de Grave.
Foto: Jan Bartelsman.
LET OP: Hangop met 24 uur uitlekken (eenvoudig een dag van tevoren voor te bereiden)
INGREDIENTEN
500 ml volle kwark
1 el honing
6 el hazelnoten of walnoten
8 middelgrote Nederlandse aardbeien
250 ml verse slagroom
VOORRAADKAST
2 el fijne kristalsuiker
KEUKENSPULLEN
schone theedoek
vergiet
keukenmachine met slagroomhaken
Hangop met aardbeien
Laura: “Van alle Nederlandse toetjes vind ik hangop misschien wel het lekkerst. Door kwark een nacht in een theedoek te hangen, wordt hij nóg voller, romiger en dikker dan hij al is. Dit is mijn variant, waarbij je de hangop om de aardbeien heen vouwt en de balletjes door gemalen nootjes rolt. Laat voor het verrassingseffect iedereen aan tafel zelf de ballen doormidden snijden. Surprise!”
- Leg een droge en schone theedoek in een vergiet en zet de vergiet in een kom. Schep de kwark op de theedoek. Laat 24 uur uitlekken in de koelkast.
- Schenk het opgevangen vocht eruit en doe de kwark in een schone kom. Voeg de honing toe. Meng erdoor met een lepel.
- Hak de noten fijn en leg ze op een bord.
- Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes.
- Vorm telkens van ¼ van het hangop-mengsel met je handen een rondje van ca. Ø 8 cm, vouw het met je handen om de aardbei en rol het balletje door de noten. Was telkens tussendoor je handen zodat ze niet gaan plakken.
- Prak de rest van de aardbeien fijn met een vork in een kom. Klop de slagroom stijf met de suiker. Voeg de geprakte aardbeien toe. Klop nog 10 sec. door.
- Schep de aardbeienslagroom naast de hangopballen.
Dit recept komt uit het kookboek Lekker lokaal van Laura de Grave.
Foto: Jan Bartelsman.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.