Geroosterde winterpeen met karnemelk-bieslook dressing
Seizoen
winterGang
appetizerBereidingstijd
65 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
2 winterpenen of zandwortels
200 ml karnemelk
1 bos bieslook
VOORRAADKAST
1 el. olijfolie
zonnebloemolie
peper en zout
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Verwarm de oven voor op 230 °C
- Was de winterpeen goed en wrijf deze in met zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de peen 1 uur in de oven, tot deze mooi bruin kleurt
- Snijd de bieslook grof en doe de hele bos in een blender – of gebruik een staafmixer – met 100 ml zonnebloemolie. Laat deze 3 minuten op volle snelheid draaien. Spoel een schone theedoek goed uit (om zeepsmaak te voorkomen) en giet het mengsel hier doorheen
- Maak de splitdressing door de karnemelk en de heldere bieslookolie bij elkaar te voegen met een snufje zout. Roer de dressing voorzichtig door voordat je deze serveert. Roer niet te hard, anders blijft de dressing niet mooi gescheiden
- Snijd de penen doormidden en breng op smaak met zout en olijfolie. Serveer de halve peen met paar lepels van de dressing
- Garneer het gerecht eventueel met wat sla en kruiden.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.