Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Geroosterde spitskool met broccoli, bonensalade en romige burrata

Gang

main

Bereidingstijd

35 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 mini spitskool
½ broccoli
1 sjalot
150 g cherrytomaten
10 g basilicum
1 citroen
1 burrata

VOORRAADKAST

1 el mosterd
2 el olijfolie
200 g lupinebonen

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 spitskool
1 broccoli
2 sjalotten
300 g cherrytomaten
15 g basilicum
2 citroenen
2 burrata

VOORRAADKAST

2 el mosterd
4 el olijfolie
400 g lupinebonen

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook.
  2. Giet de lupinebonen af, spoel ze onder koud water en doe ze in pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook, zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en kook de bonen in circa 30 minuten gaar.
  3. Snijd ondertussen de spitskool over de lengte in vieren. Smeer de gesneden in kant met mosterd en bestrooi met zout en peper. Leg ze in een ovenschaal met de gesneden kant naar boven en zet ze 30 minuten in de oven.
  4. Snijd de halve broccoli in roosjes en kook ze beetgaar. Giet af en zet apart.
  5. Pel en snijd de sjalot fijn. Halveer de tomaten.
  6. Giet de bonen af en meng met de broccoli, sjalot, tomaten, basilicum blaadjes, de rasp en sap van de citroen(en), olijfolie en zout en peper.
  7. Serveer de salade met de burrata en geroosterde spitskool.

 

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Geroosterde spitskool met broccoli, bonensalade en romige burrata

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt