Geroosterde broccolisoep met cheddar croutons
Gang
mainBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
400 g broccoli
2 teentjes knoflook
1 ui
1 broodje van vanmenno
cheddar
125 ml slagroom
VOORRAADKAST
2 eetl. olijfolie
500 ml groentebouillon
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
800 g broccoli
3 teentjes knoflook
1 ui
2 Landbollen van vanmenno
cheddar
250 ml slagroom
VOORRAADKAST
4 eetl. olijfolie
1 l groentebouillon
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in roosjes en leg in een ovenschaal. Plet anderhalf teen knoflook in de schil en leg die erbij – u bewaart een halve knoflookteen
voor de croutons. Snijd de ui in kwarten en leg die er ook bij. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie, breng op smaak met zout en schep om. Rooster 15 minuten in de oven en schep halverwege even om. - Snijd het brood in blokjes, besprenkel met 1 eetl. olijfolie en pers het overgebleven halve teentje knoflook erboven uit. Bak de croutons circa 5 minuten in de oven.
- Haal de croutons uit de oven, rasp de helft van de cheddar erboven en zet nog 5 minuten in de oven.
- Verwijder de schil van de knoflook en schep deze met de broccoli en de ui in een soeppan. Schenk de bouillon erbij en laat nog 5 minuten koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in kommen. Serveer met de croutons en de overige cheddar.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.