Gepekelde runderwangen met rode wijn jus en paddenstoelen
Seizoen
winterGang
mainBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Voor 4 personen
Ingrediënten:
Voor de puree en paddestoelen:
1 kg kruimige aardappels
500 g paddenstoelenmix
1 teentje knoflook
1 eetl. roomboter
2 takjes tijm
150 g crème fraîche
Voor de runderwang:
1 gepekelde en gegaarde runderwang
1 teentje knoflook
1 blaadje laurier
1 takje tijm
50 g ongezouten roomboter
Zelf in huis halen:
olijfolie
75 ml rode wijn
Gepekelde runderwangen met rode wijn jus en paddenstoelen
- Breng een pan met gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd of scheur de paddenstoelen grof. Snijd 1 teentje knoflook in plakken.
- Haal de runderwang uit de verpakking en doe hem samen met het pekelvocht, een geplette knoflookteen, rode wijn, laurier en tijm in een stoofpan. Laat circa 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
- Kook ondertussen de aardappels in circa 15 minuten gaar. Bewaar wat kookvocht bij het afgieten.
- Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een koekenpan en bak de plakken knoflook en champignons in circa 10 minuten goudbruin. Ris de tijm, voeg deze toe en stamp een puree van de aardappelen. Voeg 100 g crème fraîche en eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder de runderwang uit de pan en bewaar afgedekt op een warme plek. Verwijder het laurierblaadje, de knoflook en tijm uit de pan. Voeg in kleine beetjes de boter toe aan de pan, roer door totdat hij mooi glanst en kook in tot een smaakvolle jus.
- Snijd het vlees in dunne plakken en leg terug in de pan, schep de jus eroverheen. Serveer de puree met een plak runderwang en de jus. Schep de champignons ernaast en maak af met een schepje crème fraîche.
- Tip: eventueel ook lekker met wat gebakken wilde spinazie of een frisse salade
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.