Gemarineerde Kamper lamszadel met lentestamppot
Seizoen
springGang
mainMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Lamszadel
1 kg Kamper lamszadel
50 ml olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
4 takjes verse tijm, gerist
4 takje verse rozemarijn, fijngehakt
1 citroen, geraspt
Lentestamppot
1 kg doré aardappelen (of een andere kruimige aardappelsoort), geschild en in stukken
500 g doperwten, gedopt
250 g Baambrugs big spekblokjes
2 eetl. crème fraiche
125 g veldsla
Printen
Gemarineerde Kamper lamszadel met lentestamppot
Hoofdgerecht voor 4 personen // Begin minimaal 4 uur van tevoren met de marinade // Tijd: circa 50 minuten
Bereiding lamszadel
- Kerf voorzichtig de vetlaag van de lamszadel kruislings in.
- Meng de olijfolie, knoflook, tijm, rozemarijn en de citroen rasp en breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de lamszadel met de marinade, ook in de groeven, en zet afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast.
- Haal het lamszadel een uur voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verwarm de oven op 170 graden.
- Verhit een pan met olijfolie en bak de lamszadel rondom goudbruin.
- Zet hem vervolgens in de oven en bak in circa 15-18 minuten rosé van binnen.
Bereiding lentestamppot
- Kook de aardappelen in ruim gezouten water in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de doperwten toe. Bewaar een kopje kookvocht bij het afgieten.
- Bak ondertussen de Baambrugs big spekblokjes knapperig en goudbruin.
- Stamp de aardappelen en doperwten tot een grove puree, voeg de crème fraiche en wat van het kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de veldsla en de spekblokjes toe en roer goed door.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.