Gasconne gehaktballen met aardappelpuree en spinazie
Gang
mainBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
400 g kruimige aardappels
120 g roomboter
2 Gasconne gehaktballen
1 teen knoflook
3 takjes tijm
400 g spinazie
50 ml volle melk
VOORRAADKAST
olijfolie
peper en zout
aluminiumfolie
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
800 g kruimige aardappels
240 g roomboter
4 Gasconne gehaktballen
2 tenen knoflook
6 takjes tijm
800 g spinazie
100 ml volle melk
VOORRAADKAST
olijfolie
peper en zout
aluminiumfolie
Bereiding
- Schil de aardappels, snijd ze in stukken en doe ze in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en kook de aardappels in 10-15 minuten gaar. Giet af en laat de aardappels in het vergiet iets opdrogen.
- Verhit ondertussen 20 g roomboter samen met een scheut olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Bak de gehaktballen hierin in circa 10 minuten rondom bruin en gaar. Zet het vuur niet te hoog, je wil niet dat de ballen verbranden voordat de binnenkant gaar (of rosé) is. Haal de gehaktballen uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
- Plet de teen knoflook en bak deze samen met de tijm in het overgebleven vet op hoog vuur in de pan. Blus af met 150 milliliter water en breng dit aan de kook, draai het vuur weer iets later.
- Snijd 50 gram boter in blokjes en voeg deze om de beurt toe aan de saus in de pan, tot er een glanzende saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout, bewaar apart en veeg de pan schoon.
- Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de spinazie circa 5 minuten tot deze is geslonken. Breng op smaak met zout.
- Pureer de aardappels met een pureestamper en meng met 50 gram boter en de melk. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel alle ingrediënten over de borden en serveer direct.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.