Seizoen

winter

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Uienjam
1 kilo uien
100 ml water
1 takje tijm, fijngehakt

Voorraadkast
200 gram suiker

Gegrilde witlof
4 stronkjes witlof in vieren of door de helft
1 burrata
2-3 el uienjam (zie recept onderstaand)
2 takjes dille, fijngesneden

Voorraadkast
1 el olijfolie
peper en zout

Recept: Miljuschka

 


Gegrilde witlof met uienjam en burrata

Dit is heerlijk met de hieronder gemaakte uienjam maar ook met een andere chutney kan dit goed gemaakt worden.

Uienjam

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd  de uien in ringen en verdeel deze over een bakplaat.
  2. Zet in de oven en rooster voor ongeveer 30 minuten of tot de uien goudbruin beginnen te kleuren.
  3. Haal uit de oven en doe de uien over in een pan met de suiker, de tijm en 100 ml water.
  4. Laat het op medium vuur ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Roer af en toe door en laat de uien helemaal zacht en zoet worden.

Gegrilde witlof met uienjam en burrata

  1. Verhit een koekenpan zonder olie. Bestrijk de platte kanten van de witlof met de olijfolie en bak deze in de hete koekenpan tot de witlof gecarameliseerd en bruin is geworden. Zet het vuur niet te hoog, de witlof heeft wel even tijd nodig om gaar te worden.
  2. Verdeel de witlof over een schaal, doe hier ruim uienjam op en verdeel de burrata in stukken hieroverheen.
  3. Bestrooi met wat peper en zout en de dille.

Recept: Miljuschka

Ingrediënten in dit recept