Gegrilde parelhoen met tartelette van Elstar en Cognacjus
Gang
mainBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
2 Parelhoen filets
1 potje Brandy Beast cognac jus Concours
1 ei
2 appels
75 gr boter
3 sjalotten
1 teen knoflook
citroentijm
VOORRAADKAST
bladerdeeg
zout
sherryazijn
Bereiding
Thuis aan tafel als in een restaurant, dat doen we graag zoals u weet! En met de bijzondere jus en te gekke sauzen van restaurant Concours doet u dat in een handomdraai. Met een potje Brandy Beast en dit recept van chef Alex Zeelenberg maakt u een waar feestmaal.
- Steek de bladerdeeg uit in 2 rondjes smeer ze in met eigeel en prik in met een vork. Bak deze op 170 graden 10 min in de oven.
- Karamelliseer ondertussen 3 sjalotten in wat boter met 1 teen knoflook en 1 tak citroentijm goudbruin. Blus af met wat water en dek het af met bakpapier op laag vuur tot de sjalotten gaar zijn.
- Verwijder het takje tijm, en draai vervolgens de sjalotten fijn in een blender. Voeg 50 gr boter toe en maak op smaak met sherryazijn en zout.
- Smelt de overgebleven boter in een pan. Snijd van de appel dunne plakjes.
- Smeer het bladerdeeg in met de sjalottencrème en beleg de appel dakpansgewijs. Smeer wat gesmolten boter over de appel en bak de tartelettes nog 8 min op 140 graden.
- Smeer de parelhoen ook in met gesmolten boter en bak kort op de huid in een grillpan voor een mooi grillpatroon. Bak daarna 5 a 6 min in de oven op 140 graden, tot een kerntemperatuur van 59 graden.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.