Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Gegrilde parelhoen met tartelette van Elstar en Cognacjus

Gang

main

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

2 Parelhoen filets
1 potje Brandy Beast cognac jus Concours
1 ei
2 appels
75 gr boter
3 sjalotten
1 teen knoflook
citroentijm

VOORRAADKAST

bladerdeeg
zout
sherryazijn

Printen

Bereiding

Thuis aan tafel als in een restaurant, dat doen we graag zoals u weet! En met de bijzondere jus en te gekke sauzen van restaurant Concours doet u dat in een handomdraai. Met een potje Brandy Beast en dit recept van chef Alex Zeelenberg maakt u een waar feestmaal.

  1. Steek de bladerdeeg uit in 2 rondjes smeer ze in met eigeel en prik in met een vork. Bak deze op 170 graden 10 min in de oven.
  2. Karamelliseer ondertussen 3 sjalotten in wat boter met 1 teen knoflook en 1 tak citroentijm goudbruin. Blus af met wat water en dek het af met bakpapier op laag vuur tot de sjalotten gaar zijn.
  3. Verwijder het takje tijm, en draai vervolgens de sjalotten fijn in een blender. Voeg 50 gr boter toe en maak op smaak met sherryazijn en zout.
  4. Smelt de overgebleven boter in een pan. Snijd van de appel dunne plakjes.
  5. Smeer het bladerdeeg in met de sjalottencrème en beleg de appel dakpansgewijs. Smeer wat gesmolten boter over de appel en bak de tartelettes nog 8 min op 140 graden.
  6. Smeer de parelhoen ook in met gesmolten boter en bak kort op de huid in een grillpan voor een mooi grillpatroon. Bak daarna 5 a 6 min in de oven op 140 graden, tot een kerntemperatuur van 59 graden.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Gegrilde parelhoen met tartelette van Elstar en Cognacjus

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt