Ingrediënten in dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de artisjokken circa 25 minuten, giet ze af en laat ze op de kop uitlekken en afkoelen.
  3. Halveer de artisjokken en verwijder met een lepel de haartjes in het midden.
  4. Verbrokkel de geitenkaas over de artisjok, bestrooi met wat verse peterselie en besprenkel met een scheutje olijfolie en grof zeezout.
  5. Grill de artisjokken nog ongeveer 10-15 minuten in de oven, tot de geitenkaas is gesmolten en de artisjokken gaar zijn.

ingrediënten

2 artisjokken
100 gram zachte geitenkaas (bijvoorbeeld Tomme de Chèvre Petit Cru)
Verse peterselie, fijngehakt
Olijfolie van goede kwaliteit
Grof zeezout

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Voedingswaarde

Voedingsstof Voedingswaarde

Tags

30 minutenbijgerechtMoeilijkheidsgraad 1zomer