Seizoen

herfst

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 kg agria aardappelen
500 g kalfsucade
500 g venkel
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
paar takjes tijm
1-2 citroenen

Zelf in huis halen:
300 ml groentebouillon of kalfsfond
olijfolie extra vergine
bloem

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

  1. Haal de sucade 1-2 uur voor bereiding uit de koelkast.
  2. Smeer de sucade in met zout en haal door wat bloem heen. Bak de sucade in olie of boter op hoog vuur mooi bruin aan. Voeg ongeveer 300 ml groentebouillon of kalfsfond toe. Snijd de helft van de venkel in kleine stukken, en meng door de stoof samen met de ui, knoflook en tijm.
  3. Was de aardappelen en snijd in plakken van ongeveer een halve cm. Bak de plakken aardappel op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin, maar niet gaar. Voeg na 1 uur stoven de aardappelen toe.
  4. Haal de sucade er uit, snijd in grove stukken, en leg terug in de pan. Stoof nog ca. 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de bovenkantjes en onderkant van de resterende venkel af en snijd in dunne ringen. Grill de venkel in een grillpan of op een grillplaat. Snijd 2 citroenen doormidden, en knijp deze boven de venkel uit terwijl je de venkel grillt. Serveer de kalfsstoof met de gegrilde venkel.

Ingrediënten in dit recept