Seizoen

winter

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

750 g Gasconne rundergehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 rode ui, gesnipperd
1 ei, losgeklopt
1/2 bosje verse salie, fijngehakt
125 g Baambrugs big buikspek
2 eetl. appel cider azijn
1/2 kropje frisée salade, gewassen en gesneden
1 barbabietole arrosto biet, geschild en in blokjes

Zelf in huis halen
4 eetl. panko of verbrokkeld beschuit
70 g tomatenpuree
2 eetl. olijfolie (hebben we ook in de webwinkel)
2 eetl. mosterd (hebben we ook in de webwinkel)

Ook nodig: cakevorm, ingevet


Bereiding gehaktbrood

tijd: circa 25 minuten bereiden + 45 minuten oventijd

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kneed in een kom het gehakt, de panko, knoflook, rode ui, het ei, de tomatenpuree, 1 eetl. mosterd en salie tot een egaal mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bekleed de cakevorm met ontbijtspek door een plakje op de bodem te leggen zodat hij langs de zijkant omhoog gaat en over de rand hangt. Leg het volgende plakje hier deels op en laat deze aan de andere kant over de vorm hangen. Herhaal dit tot de hele vorm bekleed is met spek.
  4. Verdeel het gehakt in de vorm en druk goed aan. Vouw het overhangende spek om en om over het gehakt en leg er nog wat blaadjes salie op.
  5. Bak het gehaktbrood in circa 45 minuten gaar en goudbruin in de oven.
  6. Klop ondertussen in een saladekom een dressing met de olijfolie, overige mosterd en azijn. Voeg de salade en biet toe aan de kom en roer door.
  7. Serveer het gehaktbrood met de salade.

Ingrediënten in dit recept