Fresine met verse doperwten, dille en citroen met Parmezaan
Seizoen
summerGang
mainBereidingstijd
35 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
verse doperwten
1 courgette
2 tenen Lautrec knoflook
200 g pasta fresine
½ Sorrento citroen
100 g mascarpone
4 takjes dille
20 g Parmezaanse kaas
VOORRAADKAST
olijfolie om in te bakken
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
verse doperwten
2 courgettes
3 tenen Lautrec knoflook
400 g pasta fresine
1 Sorrento citroen
200 g mascarpone
8 takjes dille
40 g Parmezaanse kaas
VOORRAADKAST
olijfolie om in te bakken
Bereiding
- Breng een pan gezouten water aan de kook.
- Dop ondertussen de doperwten, snijd de courgette in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut en doe dan de courgetteblokjes en verse doperwten erbij. Bak tot de courgette gaar is en voeg dan de rasp en sap van de citroen en de mascarpone toe. Haal de pan van het vuur en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Giet de pasta af en doe bij de pan met doperwten. Voeg eventueel een beetje pastawater toe als de saus te dik is.
- Snijd de dille grof. Verdeel de pasta over de borden, strooi de Parmezaan erover en garneer met de dille.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.