Foodies | Steak tartare
Gang
mainMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen
400 g biefstuk
mierikswortel vers geraspt, naar smaak
4 eidooiers van zeer verse eieren
2 sjalotjes gesnipperd
50 g kapperappeltjes
1 el gehakte kervel
knapperig brood voor erbij
Zelf in huis halen
Worcestersaus
scherpe mosterd
grof zeezout
versgemalen zwarte peper
Steak tartare
- Snijd het vlees met een scherp mes eerst in dunne reepjes. Snijd de reepjes vervolgens in kleine blokjes. Voor een fijnere tartaar hak je er
nog enkele malen met het mes doorheen. Gebruik nooit een foodprocessor om tartaar te maken. - Breng het vlees op smaak met worcestersaus, mierikswortel, mosterd, zout en versgemalen peper. Je kunt er ook voor kiezen om alle ingrediënten apart te serveren zodat je ze pas op het bord mengt.
- Verdeel het vlees over 4 ronde uitsteekvormen of garneerringen, druk licht aan en verwijder de vorm. Maak een kuiltje in het midden van iedere steak tartare en leg daar een eidooier op. Verdeel de sjalot, de kapperappeltjes, de kervel en extra mosterd rondom het vlees. Geef er knapperig brood bij.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.