Foodies | Cowboy ribeye met koffierub en coleslaw
Seizoen
summerGang
mainBereidingstijd
40 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Hoofdgerecht voor 4 personen
2 of 4 kleine zoete aardappels geschild
4 ribeyes à ca. 200 g op kamertemperatuur
Voorraadkast:
4 el olijfolie
zout en (versgemalen) peper
2 el koffie espressomaling bijv. Stooker
2 el chilivlokken
4 el bruine suiker
2 el gemengde peperkorrels gemalen
2 tl knoflookpoeder
Benodigdheden:
bakpapier
aluminiumfolie
Voor de coleslaw:
500 g witte kool in fijne reepjes
500 g rode kool in fijne reepjes
2 winterwortel in fijne reepjes
1 bosje peterselie alleen de blaadjes, fijngehakt
Voorraadkast:
360 g mayonaise
4 el appelazijn
4 el pittige mosterd
zout en (versgemalen) peper
Bereiding
voor 4 personen
- Bereid de barbecue voor. Kneed voor de coleslaw de gesneden kool ca. 1 minuut goed met uw handen door om de kool zachter te maken. Meng de kool, de winterwortel, de mayonaise, de appelazijn en de pittige mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en de peterselie en zet de coleslaw koud weg.
- Verwarm de oven voor (elektrisch 200 °C | hetelucht 180 °C). Snijd de zoete aardappels in frieten, meng ze met de olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper. Bak ca. 30 minuten in de oven bruin enkrokant, keer ze tijdens het bakken regelmatig.
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de rub door elkaar en masseer dit in het vlees. Leg de ribeyes op het rooster aan de hete kant van de barbecue. Druk de steaks een beetje aan wanneer u deze op de grill plaatst, zo krijgt u mooie grillstrepen. Gril het vlees ca. 1,5 minuut. Draai het vlees zodra het loskomt van het rooster een kwartslag, zodat er een ruitpatroon ontstaat en gril nog eens 1,5 minuut. Draai het vlees om en herhaal dit aan de andere kant. Haal het vlees van de barbecue, wikkel het losjes in aluminiumfolie en laat nog ca. 5 minuten rusten.
- Snijd de ribeye in mooie plakken en bestrooi naar smaak met extra zeezout. Serveer samen met de frieten en de coleslaw.
Tips van slager Bert
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.