Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Eendenbout met vijgen-port jus & trompette de la mort

Seizoen

autumn

Gang

main

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 eendenbouten
50 g boter
250 g vijgen, in partjes
200 ml Port
200 g Trompette de la mort, schoongemaakt
handje citroenmelisse, fijngehakt

Zelf in huis halen:
25 ml honing
50 ml olijfolie

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Verhit een pan met boter op hoog vuur en bak de eendenbouten in 5 minuten rondom goudbruin. Voeg vervolgens de gesneden vijgen toe.
  2. Blus het geheel af met de port en schenk de honing erbij. Laat de eendenbout ongeveer 2 uur (of langer, check even of het vlees dan al mals is) stoven in de jus.
  3. Verhit een pan met olijfolie en bak de Trompette de la mort ongeveer 5 minuten.
  4. Serveer de eendenbout en giet er wat van de vijgen-port jus overheen. Maak af met de Trompette de la mort en wat citroenmelisse.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Eendenbout met vijgen-port jus & trompette de la mort

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt