Courgette carpaccio met Chevre Buche en rucola
Seizoen
winterGang
appetizerBereidingstijd
25 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
4 Baby courgettes
Pijnboompitten
Chevre buche
1 theelepel citroenrasp +Sap van een halve citroen
Olijfolie
Rucola
Bereiden courgette carpaccio
- Maak de courgettes goed schoon en snijdt de uiteinden af. Schaaf ze op een mandoline (of met behulp van een dunschiller) over de lengte in dunne plakken en leg deze op een serveerschaal.
- Klop in een kom de olijfolie, citroenrasp en -sap goed door elkaar en voeg peper en zout toe naar smaak.
- Verdeel de dressing met een lepel of kwast over de courgetteplakken. Dek de schaal vervolgens af met vershoudfolie en laat de courgette ongeveer 10 minuten marineren in de koelkast.
- Verwarm ondertussen een pan op laag vuur met een klein beetje olijfolie en rooster hierin de pijnboompitten totdat deze goudbruin zijn. Schep de pitjes continu om zodat deze niet verbranden.
- Verkruimel de chevre buche.
- Haal de courgette carpaccio uit de koelkast verdeel deze (indien gewenst) over vier borden.
- Strooi hier de pijnboompitten, chevre buche kruimels en een handje rucola overheen.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.