Seizoen

winter

Gang

nagerecht

Bereidingstijd

35 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

150 gram ricotta
2 ½ clementines
60 gram boter
2 eieren

Zelf in huis halen
1 theelepel bakpoeder
Poedersuiker
80 gram suiker
70 gram bloem


Bereiden ricotta taartjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en laat afkoelen.
  3. Rasp de schil van 1 schoongeboende clementine.
  4. Snijd met een scherp mes van beide clementines zoveel mogelijk van de schil en het witte deel weg en snijd de clementines vervolgens in partjes. Probeer zo dicht mogelijk op het vliesje te snijden om schone partjes te creëren. Tip: gebruik een snijplank met een opvangbakje of een gootje om het sap dat vrijkomt op te vangen.
  5. Klop in een kom of keukenmachine de boter en suikervoor ongeveer 2 minuten, totdat deze goed met elkaar vermengd zijn.
  6. Voeg hier de eieren, ricotta, bloem, bakpoeder, rasp en het opgevangen clementine sap aan toe, en mix het geheel tot er een gelijkmatig beslag ontstaat.
  7. Verdeel het beslag over 4 tot 6 cocottes of ramekins en top elk taartje met 2 of 3 clementine partjes. Bak de taartjes voor ongeveer 25 minuten op 180 graden, totdat ze goudbruin zijn.
  8. Laat de taartjes even afkoelen, bestrooi met poedersuiker en serveer!

Ingrediënten in dit recept