Carpaccio van hertenbiefstuk met cranberry vinaigrette
Seizoen
winterGang
appetizerBereidingstijd
20 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
VOORGERECHT VOOR 4 PERSONEN
250 g hertenbiefstuk
4 eetl. verse cranberries
30 g moutarde de frisée
30 g Parmezaanse kaas, geschaafd
2 eetl. walnoten, grof gehakt
VOORRAADKAST
2 eetl. kristalsuiker
2 eetl. rode wijnazijn
2 eetl. water
Bereiding
- Wikkel de hertenbiefstuk heel strak in vershoudfolie tot een rol en leg circa 30 minuten in de vriezer. Hierdoor is het vlees straks makkelijker te snijden.
- Verhit ondertussen een steelpannetje met de cranberries, kristalsuiker, rode wijnazijn en water en laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
- Snijd het hertenvlees met een vlijmscherp vleesmes in flinterdunne plakjes, maar wel iets dikker dan je gewend bent bij kant-en-klare carpaccio uit de winkel. Leg de plakjes vlees tussen 2 stukken vershoudfolie en sla met een pan of vleeshamer tot de gewenste dikte. Leg de plakjes op een bord met steeds een stukje vershoudfolie ertussen en zet circa 20 minuten in de koelkast om te ontdooien.
- Verdeel de carpaccio over een grote schaal. Verdeel er wat moutarde de frisée, Parmezaanse kaas en walnoten over. Besprenkel met de cranberrie vinaigrette naar smaak.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.