Recepten

Ingrediënten in dit recept
- Verhit een braadpan met boter op hoog vuur.
- Voeg de spekblokjes toe en bak deze knapperig.
- Schep de spekblokjes uit de pan en zet ze apart.
- Bak het stoofvlees in het achtergebleven vet van de spekjes rondom goudbruin en besprenkel met de bloem.
- Voeg vervolgens de knoflook, zilveruien en winterpeen toe en bak gedurende 3 minuten.
- Schenk de wijn in de pan, voeg de tomatenpuree, spekblokjes en bouquet garni toe en roer door.
- Laat het geheel circa 3 uur op laag vuur met deksel op de pan stoven.
- Check zo nu en dan of er genoeg vocht in de pan zit en schenk eventueel wat wijn bij.
- Voeg de laatste 10 minuten de champignons toe.
- Breng het geheel op smaak met zout, peper en verse peterselie.
Serveer met een groene salade, knapperig stokbrood of een romige aardappelpuree.
ingrediënten
1 eetl. boerenroomboter
150 g Baambrugs big spekblokjes
750 g Gasonne runderstooflappen, in blokjes
3 teentjes knoflook, geperst
200 g zilveruien, ontveld
1 winterpeen, in blokjes
500 ml rode wijn (bijv. Corette Syrah)
1 bouquet garni (laurier, tijm, rozemarijn)
250 g kastanjechampignons, gehalveerd
handje verse peterselie
Zelf in huis halen:
2 eetl. bloem
1 blikje tomatenpuree
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
Voedingswaarde
Voedingsstof | Voedingswaarde |
---|
Tags
120 minutenhoofdgerechtMoeilijkheidsgraad 3winter