Boeuf Bourguignon
Seizoen
winterGang
mainBereidingstijd
120 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1 eetl. boerenroomboter
150 g Baambrugs big spekblokjes
750 g Gasonne runderstooflappen, in blokjes
3 teentjes knoflook, geperst
200 g zilveruien, ontveld
1 winterpeen, in blokjes
1 bouquet garni (laurier, tijm, rozemarijn)
250 g kastanjechampignons, gehalveerd
handje verse peterselie
VOORRAADKAST
2 eetl. bloem
1 blikje tomatenpuree
500 ml rode wijn
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Verhit een braadpan met boter op hoog vuur. Voeg de spekblokjes toe en bak deze knapperig. Schep de spekblokjes uit de pan en zet ze apart
- Bak het stoofvlees in het achtergebleven vet van de spekjes rondom goudbruin en bestrooi met de bloem
- Voeg vervolgens de knoflook, zilveruien en winterpeen toe en bak gedurende 3 minuten
- Schenk de wijn in de pan, voeg de tomatenpuree, spekblokjes en bouquet garni toe en roer door
- Laat het geheel circa 3 uur op laag vuur met deksel op de pan stoven
- Controleer zo nu en dan of er genoeg vocht in de pan zit en schenk eventueel wat wijn bij
- Voeg de laatste 10 minuten de champignons toe
- Breng het geheel op smaak met zout, peper en verse peterselie
- Serveer met een groene salade, knapperig stokbrood of een romige aardappelpuree.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
geweldig lekker een complexe smaak.
Jaarlijks breng ik een weekend in december met mijn kinderen door in een huisje. Op de avond dat we arriveren zorg ik voor twee pannen met van dit heerlijke stoofvlees.
Het is ieder jaar weer een geweldige start van een bijzonder weekend. We zijn afwisselend met tussen de Zeven en tien volwassen personen, dus er gaat wel wat doorheen.
Het is een feest om te maken en een nog groter feest om iedereen te zien genieten.