Boeren Boterplank
Seizoen
springGang
appetizerMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen
1 Gerookte en gezouten boerenboter neutraal
1 Zeeuwsche Zoute puur
1 streekhoning van Honinghuis de Smit
1 bosje basilicum
1 Sorrento citroen (of citrus van het seizoen)
1 olijvenbrood of breekbrood van Menno
1 zakje pistachenoten in schil
Voorraadkast
1 rode ui
azijn
zwarte peper
roze peperkorrels
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
Een gerookte boterplank is de nieuwe borrelplank! En met onze handgerolde gerookte en gezouten boerenboter als basis is het gegarandeerd een succes! Als we een suggestie mogen doen: garneer ‘m met streekhoning, rode ui in zuur, pistachenoten, zest van citrus van het seizoen, roze peperkorrels, basilicum en knapperig Zeeuwsche Zoute zeezout. Geweldig met het olijvenbrood van De Veldkeuken.
- Laat de boter zacht worden buiten de koelkast. Roer de boter daarna flink door zodat deze goed smeerbaar is.
- Snij een ui in halve ringen. Voeg een flinke scheut azijn toe en laat deze even staan.
- Pel de pistachenoten en hak ze grof.
- Smeer met een lepel of botermes een laagje boter op een houten plank.
- Verdeel de ingrediënten naar smaak over de boter: rode ui in zuur, gehakte pistachenoten, honing, zest van citrus naar keuze, roze peperkorrels, blaadjes basilicum en zeezout. Beleg de plank niet te dik maar zorg wel dat je bij elke hap voldoende ingrediënten tegelijk kan proeven.
- Serveer de boterplank als borrelplank met versgebakken brood zoals het olijvenbrood van De Veldkeuken.
Probeer eens een variatie op deze Boeren Boterplank.
Zorg voor 2-3 smaakmakers, een zuurtje (zoals olijven, citroen, appelkappertjes) en lekkere kruiden. Bijzondere smaakmakers in ons assortiment zijn o.a. zwarte knoflook, appelkappertjes, sambal van OpaCo, vijgen, Zeeuwsche Zoute wakame etc. Niets is te gek.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.