Boerderij kipburger met krokante buikspek, gepekelde ui en zoete aardappel friet
Seizoen
springGang
mainlunch
Bereidingstijd
35 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Hoofdgerecht voor 4 personen // Bereidingstijd: circa 35 minuten
2 rode uien, in ringen
500 g zoete aardappel, geschild
4 kipburgers à 125 g
1 potje Lindenhoff citroen mayonaise
1 bakje veldsla
4 brioche broodjes, doorgesneden
125 g Baambrugs big buikspek
Zelf in huis:
3 eetl. witte wijnazijn
2 theel. kristalsuiker
2 eetl. olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kommetje de witte wijnazijn met de kristalsuiker, 3 eetlepels water en een snuf zout. Meng de rode uien door het azijnmengsel en laat 20 minuten staan. Schep regelmatig even om.
- Snijd de zoete aardappels in frieten en besprenkel met olijfolie en zout. Leg de frieten op de bakplaat en bak in circa 20-25 minuten goudbruin.
- Verhit ondertussen een koekenpan en bak het buikspek knapperig.
- Haal het buikspek uit de pan en bak de kipburgers in circa 10 minuten rondom gaar en goudbruin.
- Verwarm de brioche broodjes gedurende 3 minuten in de oven.
- Beleg ieder brioche broodje met wat veldsla, een kipburger, knapperig buikspek, citroen mayonaise en de gepekelde rode uien.
- Serveer met de zoete aardappel friet en wat extra mayonaise om te dippen.
Tip: maak een lekkere vinaigrette en serveer de overige veldsla bij de burger!
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.