Bietenrisotto met oude Texelse schapenkaas
5,0 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
Seizoen
winterGang
mainBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
50 g roomboter
2 sjalotten, gesnipperd
300 g risottorijst
150 ml rode wijn
1 liter groentebouillon
1 geroosterde biet, schil verwijderd en in kleine blokjes
125 g crème fraiche
75 g oude Texelse schapenkaas, geraspt
50 g walnoten, grof gehakt
VOORRAADKAST
2 eetl. Balsamico azijn
PrintenBereiding
- Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalotten toe en fruit circa 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 minuten mee, tot de korrels glazig zijn.
- Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit circa 20 minuten, tot de rijst gaar is. Voeg de laatste 10 minuten de helft van de bietenblokjes toe.
- Meng de overige bietenblokjes met de Balsamico azijn.
- Neem de pan van het vuur en voeg de helft van de crème fraiche, de helft van de Texelse schapenkaas en de rest van de boter toe en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt 3 minuten staan.
- Schep de risotto op de borden. Verdeel de overige schapenkaas erover en garneer met een schepje crème fraiche, walnoten en de Balsamico bietjes.
Tip: lekker met een groene salade
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Heerlijk
Een goed te volgen en dus goed te maken recept. Het resultaat is een heerlijke en verassende schotel.
De room maakt het zacht en staat mooi t.o.v. de balsamicoazijn bietjes.
27 oktober 2023