Seizoen

winter

Gang

tussengerecht

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

500g Ibérico varkenswang

Deze zoetige groenten passen mooi de gestoofde varkenswang:
kervelwortel, knolselderij, crème fraîche, prei

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

De varkenswang is mooi gemarmerd en blijft daardoor heerlijk sappig bij langzaam garen. Een bekend gerecht uit Madrid wat met varkenswang wordt gemaakt is Carrillada.

De diepe smaken en een fijne, zachte structuur van de Ibérico wang – een anders vrij stevig stuk spiervlees – komen door een zeer lange garing op lage temperatuur volop tot hun recht.

De varkenswang wordt gevacuümeed geleverd, zo kan de wang in de verpakking worden klaar gemaakt. Op een temperatuur van 80°C wordt het vlees overnacht, 12 uur lang in een stoomoven of een schaal met water, waar het pakket helemaal onder water zit, boterzacht gegaard. Snijd daarna de vacuumverpakking open, vang de sappen van het vlees op en bereid daar een lekker jus van.

Bij de volle, intense Ibérico-aromas passen groenten met een fris-zure smaak en verschillende texturen, zoals geblancheerde knolselderij, een crème van kervelwortel en gepofte prei.

Ingrediënten in dit recept