Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

10 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 x bavette
Roomboter en/of olijfolie

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

Gebakken in roomboter of geroosterd op de barbecue; bavette is een relatief onbekend, maar zeer smaakvol stuk vlees. Lees hier hoe je dit heerlijke vlees het beste kan bereiden:

Bereiding op de barbecue:

  1. Laat de bavette op kamertemperatuur komen.
  2. Bestrooi met zout en peper en grill het vlees gedurende 1 minuut aan beide kanten in het midden van de barbecue.
  3. Laat de bavette vervolgens circa 3 minuten rustig garen aan de zijkant van de barbecue.
  4. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat ongeveer 8 minuten rusten voor serveren.
  5. De bavette mag, net als bij een biefstuk, nog rood zijn van binnen. Heerlijk met een frisse chimmichurri saus.

Bereiding in een koekenpan:

  1. Laat de bavette op kamertemperatuur komen en bestrooi met zout en peper.
  2. Zet een pan op hoog vuur, en laat er een klontje roomboter in smelten.
  3. Bak de bavette in 1 minuut rondom bruin, en laat vervolgens circa 3 minuten op laag vuur rustig braden.
  4. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat ongeveer 8 minuten rusten voor serveren.
  5. De bavette mag, net als bij een biefstuk, nog rood zijn van binnen.

Ingrediënten in dit recept