Baambrugs big varkensrack bereiden op de barbecue
Chef
Barbecue meester Gertjan van DijkSeizoen
summerGang
mainBereidingstijd
120 minutenMoeilijkheidsgraad
Bereiding
Prachtig ribstuk van het Baambrugs big varken, met mooie vetrand die tijdens het braden de filet beschermt en extra smakelijk maakt. De ribbetjes zijn al grotendeels vrijgemaakt, maar voor de echte Franse uitstraling kan het tussenliggende vlees gemakkelijk verwijderd worden. Ideaal voor de barbecue!
Bereiding op de barbecue:
- Laat het varkensrack op kamertemperatuur komen. Snijd het vet mooi in.
- Bereid de barbecue voor om indirect te gaan grillen met een temperatuur van 150°C
- Leg het vlees met het vet naar boven op de barbecue met de deksel dicht om het rustig voor te garen.
- Haal de racks van de barbecue af als ze een kerntemperatuur hebben van 55°C
- Maak de barbecue nu klaar om direct te gaan grillen met een gietijzer rooster met een temperatuur van 200°C. Geef het rooster 10 minuten de tijd om goed voor te verwarmen.
- Snijd het vlees in mooie losse racks zodat je mooi gelijkmatige karbonades krijgt.
- Leg de karbonades op het rooster en grill deze 2 minuten met de deksel dicht. Draai het vlees een kwartslag voor een mooie grill ruit (nog niet in zijn geheel omdraaien) en laat 2 minuten liggen met de deksel dicht. Draai de karbonade in zijn geheel om en herhaal de twee bovenstaande stappen voor deze kant.
- Haal het vlees van de barbecue. Omdat het rack low&slow is bereid kunnen deze meteen worden geserveerd.
Tip
Voordat de losse karbonades op de barbecue worden gelegd: bestrooi het vlees met sinaasappelzest en smeer de karbonades in met appelstroop en strooi een klein beetje bruine basterdsuiker erover. Grill de karbonades nu maar 1 minuut per kant, inclusief een kwartslag draaien voor een mooie grillruit.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
over de Chef - Barbecue meester Gertjan van Dijk
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.