Asperges à la Flamande – klassieke bereiding met boter en ham
Seizoen
springGang
mainBereidingstijd
25 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
500 gram witte asperges
500 gram kriel aardappels
2 eieren
75 g roomboter
3 takjes peterselie
Baambrugs big achterham
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1 kg witte asperges
1 kg kriel aardappels
4 eieren
150 g roomboter
6 takjes peterselie
Baambrugs big achterham
VOORRAADKAST
olijfolie om in te bakken
Asperges Flamande (klassieke asperges)
- Schil de asperges – begin onder het kopje en schil helemaal naar beneden. Snijd vervolgens ongeveer 1,5 centimeter van de onderkant van de asperges af.
- Halveer de aardappels en breng ze aan de kook in een pan met koud water en een snufje zout. De aardappels zijn klaar wanneer u er makkelijk met een vork of mes doorheen kan prikken.
- Breng een pan gezouten water aan de kook. Kook de de asperges 3 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in de pan met het hete water garen.
- Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren en prak ze grof.
- Smelt de boter ondertussen rustig in een pannetje.
- Hak een handje peterselie fijn en snijd de achterham in grove stukjes. Meng de peterselie en ham door de eieren.
- Haal de asperges uit de pan en laat ze goed uitlekken. Leg de asperges en de aardappels op een bord. Giet een scheut van de gesmolten boter over de asperges. Garneer de asperges in het midden met het mengsel van ei, ham en peterselie.
Tip: met de schillen van de asperges en de afgesneden ‘kontjes’ kan een heerlijke aspergesoep worden gemaakt!
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.