Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

gezouten roomboter zeeuwsche zoute

Lindenhoff X Zeeuwsche Zoute | gezouten boerenroomboter

Met de feestdagen op komst hebben wij iets bijzonders voor jullie! Achter de schermen zijn wij de afgelopen tijd bezig geweest met de ontwikkeling van een uniek nieuw product. En eindelijk kunnen we ‘m aan jullie voorstellen: onze Zeeuwsche zilte boter! Voor deze boter hebben wij de krachten gebundeld met Zeeuwsche Zoute, ambachtelijk producent van zeezout uit de Oosterschelde. Het resultaat? Smaakvolle authentieke boerenroomboter uit het Groene Hart met een subtiele zilte smaak, verrijkt met fijne, knapperige zoutkristallen uit de Oosterschelde. Een gouden combinatie
– vanaf nu exclusief bij Lindenhoff!

Lindenhoff kaasplateau lage landen

Kaasplateau van de Lage Landen

Speciaal voor de feestdagen heeft onze kaasmeester de mooiste ambachtelijke kazen van Nederland geselecteerd. Perfect bij de borrel of als nagerecht bij een feestelijk diner. Laat u verrassen met het beste dat onze ambachtelijke kaasmakers te bieden hebben en geniet ervan in deze gezellige feestmaand!

    • Fransje
      Zachte kaas | Koemelk | Gepasteuriseerd | Nederland
      Deze kaas wordt gemaakt van de gepasteuriseerde melk van blaarkopkoeien van onze boer Dirco uit Baambrugge. De kaas wordt lactisch gestremd en is door de bijzondere rijkheid van de biologische melk zeer romig en vol van smaak. Dit kaasje ontwikkelt een lichte blauwe schimmel tijdens de rijping en is volgens onze kaasmeester tussen 2 tot 4 weken op z’n lekkerst.
    • Machedoux
      Zachte kaas | Geitenmelk | Rauwmelks| Nederland
      De Machedoux komt van biologische geitenhouderij “De Oude Streek” in het Groningse Westerkwartier, in het grensgebied van Groningen, Drenthe en Friesland, waar een kudde van 40 geiten dagelijks twee keer wordt gemolken. De Hollandse romige geitenkaas heeft een milde smaak en een licht zuurtje.
    • Tegeleir
      Zachte kaas | Koemelk | Rauwmelks | België
      Tegeleir wordt gemaakt door kaasmakerij Catharinadal in Hamont Achel, wereldberoemd door haar Grevenbroecker – ook wel Achelse blauwe. Deze bijzondere roodflorakaas heeft een heerlijk zachte, gladde pâte die uitloopt bij het aansnijden. Het tegelvormige kaasje smelt op de tong en doet denken aan Italiaanse Taleggio. Tegeleir heeft een mooie krachtige maar toch toegankelijke  en elegante smaak en wordt gemaakt van rauwe koemelk en zijn korst wordt gewassen met pekel.
    • Boerenopleg 2 jaar
      Harde kaas | Koemelk | Rauwmelks | Nederland
      Deze ambachtelijk bereidde Goudse Oplegkaas blinkt uit in zijn onvergelijkbare, volle en complexe smaak. Deze twee jaar oude klassieker is pittig en. Voor de Boeren Goudse Oplegkaas gebruiken de producenten alleen rauwe melk van koeien die grazen in de weilanden van het “Groene Hart” rondom Gouda. Het verwerken van de rauwe melk op lage temperaturen vereist veel gevoel en expertise en daarom is de kaas opgenomen in de Ark van de Smaak van Slow Food Nederland.Tip: Laat de kazen altijd een uurtje op kamertemperatuur komen. Dat komt de smaken zeker ten goede.

     

     

 

Lindenhoff x Waldo peer & pralinétaart

Tijd om decadent te genieten – en dat betekent ook zalige zoetigheden! Het atelier van WALDO kennen we van kleine kunstwerkjes als pecan karameltaart en brownies, maar voor Lindenhoff tovert hij deze prachtige perentaartjes met praline en hazelnoten uit zijn oven. Het friszoete van peer is perfect in balans met het knapperige van noten. De verfijnde mini-taartjes kunnen als dessert geserveerd worden, maar zijn ook lekker om bij de koffie of thee van te genieten.

1 doosje bevat 2 stuks van 120 gram.

Ragout kalf

Special | Ragout Gasconne kalf

Een traditionele Franse blanquette de veau gemaakt met vlees van onze eigen Gasconne kalveren. Deze romige winterse favoriet is favoriet bij jong en oud en wil je zéker met de feestdagen op tafel zetten. We hebben de kalfsragout goed gevuld en is daardoor super rijk van smaak. Serveer de ragout traditioneel in een krokant bladerdeeg maar is ook heerlijk met rijst. En zo hou je zelf tijd over om volop te genieten van deze feestelijke tijd met familie of vrienden. Bon appétit!

In 1 pot zit 45oml Gasconne kalfs ragout. Let op: dit is alleen de ragout – de pasteitjes kunt u zelf in huis halen. 

 

Verse vijgen

Blauwe vijgen

Deze heerlijke Franse vrucht heeft een zoet, zacht en prachtig roze vruchtvlees. De vijgen zijn mooi in combinatie met ham, kaas en yogurt. Maar kunnen ook warm gegeten worden in compotes bij wild of varkensvlees.

Special | Gevulde kalkoenrollade met paddenstoel en abrikoos

“Echt een pronkstuk op de kersttafel deze prachtige gevulde kalkoenrollade! Onze poelier heeft het vlees van een hele Nederlandse scharrelkalkoen al voor je opgebonden. De rollade is gevuld met heerlijke warme winterse smaken zoals champignons, shii-take, abrikozen, gehakt van scharrelkip, kruiden en specerijen. Prachtige gerechten serveren maar niet te lang in de keuken staan. Stiekem willen we dat toch allemaal? Zo kan je lekker genieten van de tijd met familie & vrienden aan tafel!

Voordeel van kalkoen: er blijft altijd wat over! Lekker voor op een sandwich of in een salade de volgende dag.

Onze poelier én traiteur is toonaangevend op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en lokale producten door de combinatie van een zorgvuldig opgezet jagersnetwerk, de vakkennis, jarenlange ervaring en een passie voor het ambacht. Thomas van Meel: “”We kopen alles bij de bron, zodat we de kwaliteit en herkomst van onze producten altijd kunnen garanderen.”” “

Lindenhoff 3-course dinner box | serves 4

This Lindenhoff box for four people contains nearly everything you need to get started

Enjoy a 3 course dinner with this box containing Lindenhoff’s favorites recipes for this season. This box serves four people and contains nearly everything you’ll need to get started. You will discover the beautiful Barbabietole Arrosto red beet. This delicious beet is roasted immediately after harvest in the fields, giving it an earthy and sweet smoky flavour. For the main course you will prepare an exquisite roast of fallow deer meat from the Amsterdam Water Supply Dunes. As Embracing the season, we enjoy a marvellous pie of pecan and caramel for dessert.

CURIOUS WHICH DISHES YOU ARE GOING TO BE PREPARING?

The preparation of the dishes is explained step by step on the exclusive recipe cards you receive in your box.

  • CARPACCIO OF  ROASTED ITALIAN BEET WITH CHEVRE MOTHAIS CHEESE
  • FALLOW DEER ROAST WITH CARAMELIZED APPLES AND CHESTNUTS
  • PECAN CARAMEL PIES BY WALDO PATISSERIE IN AMSTERDAM

In this box you will find the following ingredients:

  • Italian roasted beetroot
  • Chevre Monthais
  • Hazelnuts
  • Flat leave parsley
  • Watercress
  • Fallow deer roast
  • Elstar apples
  • Boiled sweet chestnuts
  • French Lautrec garlic
  • Thyme
  • Rosemary
  • Lindenhoff deer gravy
  • Farmhouse butter
  • Waldo’s pecan caramel pies
  • Limoncello from Thoob

What you’ll need from your own pantry: Olive oil, balsamic vinegar, brown sugar, twine.

THIS IS WHAT YOU WILL PREPARE AND SERVE!

CARPACCIO OF  ROASTED ITALIAN BEET WITH CHEVRE MOTHAIS CHEESE

FALLOW DEER ROAST WITH CARAMELIZED APPLES AND CHESTNUTS

Damhert hertenrollade met gekaramelliseerde appeltjes

PECAN CARAMEL PIES BY WALDO PATISSERIE IN AMSTERDAM

The recipe cards are in Dutch. Do you need an English translation?

Lindenhoff Meat Tasting Box

Discover a hand-picked selection of quality cuts of meat with the Lindenhoff Meat tasting box.

Lindenhoff’s mission is to produce as sustainably as possible. Whilst each of the farmers Lindenhoff works with has their own set of unique practices, they all share these same values. Like Lindenhoff, they opt for nature-based farming principles and lovingly care for their cows and pigs. We are convinced that meat tastes better when the animal had a good life. Every product in our range is selected because it is the best tasting of its kind. Our experience and beliefs are that the best taste can only result from production methods that stay close to nature and prioritise the wellbeing of people, animals and the environment. As a result, the best taste is always taste the way nature intended: authentic taste.
The meat in this box is selected and hand-cut by our excellent team of artisan butchers.

  • Gasconne Côte de Veau dry-aged
  • Simmentaler Beef tenderloin
  • Baambrugs big Pork belly with rind
  • Gasconne veal entrecote
  • Simmentaler Picanha
  • Dubbeldoel Flank steak
  • Lindenhoff ereburgers
    This special burger is made from entrecote and pork belly, and has been awarded the title “Best burger of the Netherlands” three times after being prepared by restaurant Iveau Burgers in Arnhem.
  • Brioche burger buns

Gasconne Côte de Veau dry-aged
Considered one of the finest cuts of meat by many, the côte de veau is essentially veal ribeye on the bone. A côte de veau is a cross-section of different muscles, and thus offers a variety of textures. At Lindenhoff, we mature our côte de veau for at least 21 days in specially designed chambers. This process, also called dry-aging, ensures buttery tender meat with a wonderful, intense flavour experience – once you have tasted it, you are hooked!

Simmentaler Beef tenderloin
The tenderloin is widely regarded as the most tender cut of beef from which, among other things, the tournedos is cut from. The meat has a very fine texture and almost no fat or connective tissue. Whole beef tenderloins are perfect for roasting in the oven or barbecue.

Lindenhoff pizza and bites box | serves 4

Buon appetito! Try our pizza and bites box for a touch of Italian vibes during the festive season. We have selected the most delicious Italian pizza toppings for you, ranging from burrata to pecorino al tartufo. The pizza crusts are baked in the wood-fired ovens of DiGesu, giving them a delicious crunch. The selected bites are perfect to enjoy before or after dinner.

For the Bites:

  • Lindenhoff Cheeseplatter | the best 5 cheeses selected by our cheesemonger | 500 gram
  • Brandt & Levie dried sausage with fennel seeds
  • Fishtales Pilchard sardines in olive oil

For the pizza dinner:

  • Parusso Nebbiolo red wine
  • Pizzabases, baked in the wood fired oven of DiGesé in Italy
  • Passata di Pomodoro
  • Pecorino with truffle
  • Ancienne coeur de boeuf tomato
  • Italian Burrata Pugliese
  • Basil
  • Sliced dried San Danieleham
  • Sliced Spianata Picante
  • Grated Dutch cheese
  • French Lautrec garlic
  • Diavolio olive oil with chili and oregano