De Poulet Noir, te herkennen aan de typische zwarte poten, is een echte vrije uitloopkip, en krijgt gedurende haar relatief lange leven een volledig plantaardig menu voorgeschoteld. Met een leeftijd van minimaal 70 dagen is deze kip ruim twee-en-een-half keer zo oud als een ‘gangbare’ kip. Die lange afmestperiode resulteert samen met een ruime bewegingsvrijheid in een heerlijk nootachtige smaak die met recht “authentiek” genoemd mag worden.
Lindenhoff Gourmet Box voor Pasen
Gourmetten in stijl – met goed vlees van Lindenhoff! Samen lekker grillen en bakken aan tafel is altijd een groot succes. En met deze Gourmetbox ontvang je de mooiste producten van onze Lindenhoff boerderij om verrassend veel mee te maken.
Onze slager selecteerde een super mooie variatie aan ongeveer 1,5 kilo (375 gram per persoon) vlees zoals ossenhaaspuntjes, Indonesische kipsaté, diamanthaas, Gasconne kalfsschnitzel en Baambrugs big buikspek. En natuurlijk lekker groenten uit de volle grond, rustiek stokbrood van Menno, huisgemaakte knoflookmayonaise en nog meer lekkers om mee te variëren. Zo kan klein en groot zijn favoriete pannetje met feestelijkheden maken. De gezelligste feestdagen beginnen met de Lindenhoff Gourmetbox!
Onze slagers hebben voor u het vlees natuurlijk vers gesneden – u hoeft het vlees alleen nog maar op de gewenste grote te portioneren en mooi op een schaal te leggen om het op tafel te zetten. U kunt de kalfsschnitzel heerlijk oprollen in de Baambrugs big buikspek voor een mini saltimbocca.
De selectie voor de Lindenhoff Gourmetbox:
De Gourmetbox is ruim voldoende voor 4 personen
Wil je het gourmetten extra culinair maken? Marineer het vlees dan in jouw favoriete kruidenmix. Of bestel een paar extra dips zoals de bacon-whiskey jam van Chef Laurentz Craane, huisgemaakte truffelmayonaise of een van de andere bijzonder smaakvolle sauzen.
Tip! Maak zelf een heerlijke kruidenboter met (een deel van) onze Lindenhoff boter zoals lekker klassiek – met knoflook, citroen en allerlei kruiden. Of probeer eens een combinatie met olijven of zongedroogde tomaatjes. Alles kan!
Luxe Charcuterie Box
Gerookte simmentaler ribeye, Gasconne hooibergham, Brandt & Levie venkelworst en spinara romana: in deze charcuterie Box vind je een ruime selectie charcuterie met authentieke smaak. Het vlees is afkomstig van goed gehouden dieren uit Nederland, die van kop tot staart verwerkt worden. Alle producten worden met de hand gemaakt van de beste natuurlijke ingrediënten en zijn helemaal vrij van kunstmatige toevoegingen. Puur, smaakvol – én perfect voor op de borrelplank komend weekend!
Ontdek de inhoud van de Luxe Charcuterie Box:
- Gasconne hooibergham
Geweldige gedroogde ham van het Gasconne varken, ambachtelijk bereid in Baambrugge. Een ham met een unieke smaak. De naam is afkomstig van het feit dat deze ham vroeger nog werd gedroogd boven de hooiberg op de boerderij. Tegenwoordig gebeurt dit in moderene droogkamers, maar de smaak is nog net zo uniek.
- Gerookte en gesneden Simmentaler ribeye
De ribeye is het meest fijne deel van het ribstuk, ook wel het ‘oog’ genoemd. Door de mooie vet-dooradering heeft het een prachtige volle smaak. Huisgerookt door onze eigen Lindenhoff slager.
- Brandt & Levie venkelzaad
Zonder twijfel de lekkerste droge worst van Nederland. “Een goed varkensleven zorgt voor een goede kwaliteit vlees.” En dat proef je! Deze variant met venkelzaad geeft een heerlijke frisse smaak aan deze biologische droge worst naar Italiaanse traditie.
- Spinata romana
Luchtgerijpte salami, ambachtelijk bereid in Toscane van mager varkensvlees. Een van de bekendste Italiaanse specialiteiten. De spinata romana wordt in kistjes gerijpt waardoor hij zijn platte vorm krijgt.
Heerlijk met bijvoorbeeld vers gebakken breekbrood van Menno, olijven en appelkappertjes.
Wilt u de charcuterie plank verder uitbreiden? Kijk dan eens naar onze perfect gerijpte kaasplateaus of andere borrel favorieten.
Frans kaasplateau
Onze kaasmeester heeft voor u de mooiste ambachtelijke Franse kazen geselecteerd. Deze winnaars uit alle Franse streken vallen altijd goed in de smaak bij elke kenner. Perfect als nagerecht bij een feestelijk diner. Laat u verrassen met het beste dat onze ambachtelijke kaasmakers te bieden hebben en geniet van deze prachtige authentieke smaken!
Voor u geselecteerd (van licht naar pittig):
Tip: Laat de kazen altijd een uurtje op kamertemperatuur komen. Dat komt de smaken zeker ten goede.
Lage landen kaasplateau
Onze kaasmeester heeft u de mooiste ambachtelijke kazen van Nederland en België geselecteerd. Perfect als nagerecht bij een feestelijk diner. Laat u verrassen met het beste dat onze ambachtelijke kaasmakers te bieden hebben en geniet van deze prachtige authentieke smaken!
Voor u geselecteerd (van licht naar pittig):
Tip: Laat de kazen altijd een uurtje op kamertemperatuur komen. Dat komt de smaken zeker ten goede.
Kaasplateau voor twee
Met liefde samengesteld door onze kaasmeester – een verrukkelijk kaasplateau voor twee! Heerlijk om samen bij kaarslicht van te genieten of als afsluiter van een romantisch diner.
Fransje
De eerste kaas gemaakt van de melk van koeien van Lindenhoff! Deze kaas van Mathilde wordt gemaakt van de gepasteuriseerde melk van blaarkopkoeien van onze boer Dirco uit Baambrugge. De kaas wordt lactisch gestremd – zoals geitenkaasjes vaak ook gestremd worden – maar door de bijzondere rijkheid van de biologische melk is de kaas zeer romig en vol van smaak. Dit kaasje mag wat blauwe schimmel ontwikkelen tijdens het rijpen en is gerijpt tussen 2 tot 4 weken op z’n lekkerst.
Rauwe van Steenberg
Nieuw in het assortiment! In het Zuid-Limburgse dorpje Epen ligt de wijngaard van Marc, Luc en Stan: Domein Steen-berg. Voor de Rauwe van Steenberg werken de heren samen met kaas-maakster Madeleine uit Herve. Zij wast de kaas twee weken lang tijdens het rijpen met de eigen gestookte grappa van gewurztraminer uit de wijngaard, waarna Lindenhoff de kaas nogmaals wast. De smaak is stevig en rijp: een krachtige kaas met een vol mondgevoel.
Grevenbroecker
Een unieke blauwaderkaas uit Achel in België die al verschillende internationale prijzen won! De handgemaakte kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk en heeft een milde maar bijzondere smaak. De Achelse blauwe, zoals ook wel genoemd, heeft een zeer laag zoutgehalte en is op kamertemperatuur goed smeerbaar. In tegenstelling tot andere blauwe kazen wordt hij niet doorprikt, maar dankt hij zijn blauwe aders aan nauwkeurig op elkaar gestapelde wrongel. De kaas komt van de Catharinadalhoeve, zo’n 20 kilometer ten zuiden van Eindhoven, waar de broers Peter en Bert Boonen met hun vrouwen een honderdtal roodbonte koeien houden en zelf hun zuivel verwerken tot een wijde variatie aan kazen en andere producten.
De kaasplank bevat ongeveer 325 gram
CHAOURCES FERMIER AOP, 250GR.
Lindenhoff x Foodies Kaasplateau Box
Smaakmaker N°621 Garum Beef – Restaurant Choux
Onder de naam 621 Ferments maken chefs Merijn en Maarten van restaurant Choux in Amsterdam volledig natuurlijke smaakversterkers: N°621 Garum. Garum is van oorsprong een Romeinse smaakmaker. Overschotten van de visvangst werden met zout ingelegd om in de volle zon te fermenteren. In dezelfde geest wordt bij 621 Ferments gewerkt aan natuurlijke smaakversterkers: zij maken hiervoor gebruik van een productieproces dat recentelijk vooral bekend is geworden door restaurant Noma. Voor deze Beef Garum worden de afsnijdsels van het Gasconne vlees uit de slagerij van Lindenhoff gebruikt. Zo belanden ze niet in de prullenbak maar worden ge-upcycled tot een umamibom wat elk gerecht lekkerder zal maken.
Garum geeft een rijke umami-boost en versterkt op een natuurlijke wijze de al aanwezige smaken in een gerecht.
Wilt u liever een garum op basis van ansjovis dan is onze Italiaanse Colatura di Alici Anfora een aanrader.
Smaakmaker N°621 Garum Mushroom – Restaurant Choux
Onder de naam 621 Ferments maken chefs Merijn en Maarten van restaurant Choux in Amsterdam volledig natuurlijke smaakversterkers: N°621 Garum. Garum is van oorsprong een Romeinse smaakmaker. Overschotten van de visvangst werden met zout ingelegd om in de volle zon te fermenteren. In dezelfde geest wordt bij 621 Ferments gewerkt aan natuurlijke smaakversterkers: zij maken hiervoor gebruik van een productieproces dat recentelijk vooral bekend is geworden door restaurant Noma. Voor deze Mushroom Garum wordt de overproductie van paddenstoelen gebruikt. Zo belanden ze niet in de prullenbak maar worden ge-upcycled tot een umamibom wat elk gerecht lekkerder zal maken.
Garum geeft een rijke umami-boost en versterkt op een natuurlijke wijze de al aanwezige smaken in een gerecht.
Wilt u liever een garum op basis van ansjovis dan is onze Italiaanse Colatura di Alici Anfora een aanrader.