DOOS Connoisseur, Sauvignon Blanc
DOOS Trent, Pinot Grigio
Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio, Trent – Terrana Wines
Uit het koele klimaat van de Dolomieten. Verleidelijke geur met tonen van rijp steenfruit, appel, beetje meloen en ietsje kruidigheid. Frisse bergwijn met in de mond weer rijp fruit, zacht en rond maar met verfrissende zuren. Mediumlange, wat bloemige maar ook mineralige afdronk.
Druiven:Pinot Grigio
Wijnhuis: Terrana Wines
Streek: Trentino-Alto Adige, Italië
Achtergrondinformatie: De wijnen worden in Trentino (Alto Adige) gemaakt op twee hectare wijngaard aan de voet van de met sneeuw bedekte Dolomieten. Dit UNESCO Werelderfgoed, gekenmerkt door unieke bodems, blokkeert de barre temperaturen van Midden-Europa. De hoogte van de wijngaarden varieert van 100 tot 700 meter boven zeeniveau en de aanwezigheid van een verscheidenheid aan microklimaten en het aantal zonuren vormen de perfecte omstandigheden om wijnen te produceren met verleidelijke fruitaroma’s, een verfrissende zuurgraad en een verfijnde structuur. Perfect voor onze eerste eigen cuvées: lichte wijnen met frisse fruittonen, een beetje kruidigheid en mineraliteit.
DOOS Parés Balta, D.O. Cava Brut
Parés Balta, D.O. Cava Brut
Kamper lamsbout met been zonder schenkel
Deze bout is afkomstig van de achterbout van het Kamperlam. Vlees van het Kamper lam kenmerkt zich door een ideale verhouding tussen vlees en vet, en door een volle, typisch Hollandse smaak. Het lamsvlees heeft 1,5 week gerijpt. Heerlijk om op de barbecue te grillen maar ook uitzonderlijk lekker uit de oven.
Baambrugs big rugfilet
Mooi stukje vlees uit de rug van het Baambrugs big, is feitelijk de entrecote met alle vet verwijderd. Het vlees is erg mager en neutraal van smaak, dus marineren en voorzichtige bereiding zijn wenselijk. Kan mooi als geheel worden gebraden.
Kamper lamsschouder met been
Kamper lamsschouder: een ondergewaardeerd stuk vlees maar geweldig om te braden. De schouder heeft een stuk meer werk verricht dan de bilspieren (de bout), en moet daarom wat langzamer gegaard worden. Wie dat doet houdt echter heerlijk zoetig vlees over dat gul van het bot komt, en door de aanwezigheid van dat been en omliggend vet bijzonder krachtig van smaak is. Net als de schenkel vormt de schouder een vergevend stuk vlees, dat bij een garing op lage temperatuur bijna niet kan mislukken.
Gesneden Guanciale
Guanciale is spek afkomstig van de varkenswang. Om deze authentieke Italiaanse delicatesse te maken wordt het wangspek ingewreven met zeezout en zwarte peper en vervolgens zo’n drie maanden lang aan de lucht gedroogd. Het resultaat is een buitengewoon delicate structuur en een unieke, intense smaak. Guanciale is een fantastische smaakmaker voor een tal van Italiaanse gerechten, waaronder traditionele pasta’s zoals Spaghetti alla Carbonara en Bucatini all’Amatriciana.