Deze rauwmelkse room uit Bretagne is heerlijk vol en romig van smaak en kan op allerlei manieren gebruikt worden in de keuken. De room is niet aangezuurd en heeft daardoor een vollere smaak dan crème fraîche.
Gesneden san danieleham
De beroemde ham uit Noord-Oost Italië is licht zoetig en bijzonder aromatisch. Verfijnder en minder hartig dan Parmaham, en dient daarom met subtielere wijnen en spijzen gecombineerd te worden. De San Daniele ham ontleent zijn naam aan het dorpje San Daniele waar hij wordt gedroogd. De San Daniele ham is 13 maanden gerijpt, wat hem zijn heerlijke smaak geeft.
Zodra u dit product ontvangt is deze minstens 4 dagen houdbaar, mits u deze gekoeld bewaart.
Gorgonzola dolce
Deze volle Italiaanse blauwaderkaas wordt gemaakt van volle koemelk en rijpt op stro. De smaak is niet heel sterk, maar wel heerlijk romig. In tegenstelling tot de Gorgonzola Piccante die 6 maanden nodig heeft, rijpt deze maar 3 maanden waardoor hij zacht en smeerbaar is en vaak wordt gebruikt bij de bereiding van soepen, sauzen of andere gerechten. Oorspronkelijk werd de kaas geproduceerd in het gelijknamige dorpje in de buurt van Milaan, maar tegenwoordig ook in de regio’s Como, Pavia en Novara. Het verhaal gaat dat er naast een herberg in Milaan een boer, genaamd Piermarco Bergamo, de kaas heeft ontwikkeld.
Paas special | Waldo cheesecake praline
Deze kleine kunstwerkjes uit het atelier van WALDO zijn pure verwennerij! De Waldo paas cheesecake gevuld met een heerlijke hazelnoot praline. Heerlijk als dessert, maar ook een ware traktatie bij de brunch of high tea met een lekker kopje koffie of thee. Eigenlijk zijn ze gewoon altijd lekker!
Special | Ravioli zalm kappertjes Leonardo Pacenti
De beroemde ravioli van chef Leonardo Pacenti. Handgemaakte verse ravioli, met veel liefde bereid van pure, eenvoudige ingrediënten. De vulling van zalm en frisse kappertjes geeft de pastakussentjes een bijzondere textuur en een fijne, subtiele smaak. Vers gemaakt, met de beste ingrediënten, en daarna ingevroren zodat ze bewaard kunnen worden en niet stuk gaan. U doet ze bevroren in een pan kokend water met zout. Na ca. 5 minuten komen ze boven drijven en zijn ze klaar.
Voor de ravioli worden verse pastabladen gebruikt van biologische eieren en 100% Farina de semola di grano duro: fijn griesmeel van Durum tarwe. Dit is niet alleen gezonder, maar ook veel smaakvoller dan het tarwebloem waar veel verse pasta van gemaakt wordt. Deze ravioli smaken geweldig in combinatie met een simpele maar smaakvolle saus van olijfolie en boter met een beetje citroen, verse tijm en basilicum. 1 doosje is geschikt als hoofdgerecht voor 2 personen of een tussengerecht voor 3 á 4 personen.
Special | Ravioli tuinboon mozarella
Handgemaakte verse ravioli, met veel liefde bereid van pure, eenvoudige ingrediënten. De vulling van zachte mozzarella en licht knapperige tuinbonen geeft de pastakussentjes een bijzondere textuur en een fijne, subtiele smaak.
Voor de ravioli worden verse pastabladen gebruikt van biologische eieren en 100% Farina de semola di grano duro: fijn griesmeel van Durum tarwe. Dit is niet alleen gezonder, maar ook veel smaakvoller dan het tarwebloem waar veel verse pasta van gemaakt wordt. Deze ravioli smaken geweldig in combinatie met een simpele maar smaakvolle saus van olijfolie en boter met een beetje citroen, verse tijm en basilicum. 1 doosje is geschikt als hoofdgerecht voor 2 personen of een tussengerecht voor 3 á 4 personen.
Paas Special | Gegaard piepkuiken
In het voorjaar mag naast een lang ontbijt en de uitgebreide brunch een feestelijk diner niet ontbreken. Wie van restaurant-waardige gerechten houdt, maar al teveel tijd bij het eierzoeken kwijt was, kan de gasten met dit voorjaarskippetje verwennen. De poussin is door onze slager eerst gepekeld en vervolgens met verschillende citrusvruchten gegaard. Zo blijft het vlees bijzonder sappig en behoudt een subtiele citrussmaak. Voor het opwarmen moet u ongeveer 25 minuten reserveren. Het piepkuiken wordt uit de verpakking in een oven bij 185 °C zachtjes verhit en krijgt zo van buiten nog een mooie goudbruine kleur.
Paas Special | Gegaarde sukade in stoofsaus
Wie even de ogen sluit, waant zich in oma’s keuken. Deze sukade naar oma’s receptuur, is met kruidnagel en laurier 16 uur op lage temperatuur gegaard. Zoveel geduld loont weten onze slagers, want zo wordt de sukade mooi mals en kunnen alle smaken zacht in het vlees trekken.
U hoeft de sukade in stoofsaus nog maar even in het zakje in warm, niet kokend water te leggen. Binnen 15-20 minuten is de sukade op de perfecte temperatuur en kan deze op de fijne saus worden geserveerd. Voor extra lekker resultaat: bak de sukade aan op middelhoog vuur, giet vervolgens de saus in de pan en warm de sukade hierin op.
Schaap & Geit kaasplateau
Je voudrais du fromage! Met Pasen wilt u een bijzondere selectie serveren – op zichzelf of als afsluiter van een heerlijk diner? Lindenhoff is trots op deze luxe, door onze kaasmeester samengestelde plank met exclusieve schaap- en geitenkazen speciaal voor de tijd rondom Pasen. Vier kazen, die elkaar mooi aanvullen en de liefhebbers met juwelen van Nederlandse bodem, als ook Franse soorten verrast.
Speciaal voor u geselecteerd door de Kaasmeester!
4 kazen voor op het plateau; samen maar liefst 725 gram!
Een kaasplateau houdt van gezelschap en de juiste temperatuur bij het serveren. De smaken van de kazen komen tot hun recht op kamertemperatuur en elke kaas verrast met nieuwe smaakbelevingen met de juiste wijn, port of sherry.
Lindenhoff Eggs Benedict Box
Een van onze favoriete brunch gerechten kunnen wij nu eindelijk als Lindenhoff box aanbieden: Eggs Benedict met en klassieke Sauce Hollandaise. De brioche bollen van bakker Tom van Otterloo bakt u zo op en met een klein beetje oefening legt u de smeuïgste gepocheerde eieren op een bed van kruidige Kamper lamsham. De zacht-romige Hollandaise van Bokall combineert uitstekend met de licht gerookte lamsham. Een snufje zeezout en versgemalen peper en genieten maar. Deze Eggs Benedict worden gegarandeerd ook uw brunch-favoriet!
Onze tip: Voor wat meer bite knipt u verse tuinkers af en strooit deze voor het serveren over de Hollandaise