“Echt een pronkstuk op de kersttafel deze prachtige gevulde kalkoenrollade! Onze poelier heeft het vlees van een hele Nederlandse scharrelkalkoen al voor je opgebonden. De rollade is gevuld met heerlijke warme winterse smaken zoals peperkoek en kastanje. Prachtige gerechten serveren maar niet te lang in de keuken staan. Stiekem willen we dat toch allemaal? Zo kan je lekker genieten van de tijd met familie & vrienden aan tafel!
Voordeel van kalkoen: er blijft altijd wat over! Lekker voor op een sandwich of in een salade de volgende dag.
Dit neefje van de welbekende witlof heet voluit de Radicchio Rosso Precoce Treviso. Eigenlijk is het dezelfde soort radicchio als de Tardiva, maar doordat de kroppen vroeger worden geoogst zijn de witgenerfde paarsrode bladeren nog niet gekruld en zitten ze strak op elkaar in de langwerpige krop. Dankzij zijn fijne, bittere smaak en mooie paarsrode bladeren met witte nerven is de radicchio rauw perfect om een kleurrijke salade mee op tafel te zetten of gerechten mee te garneren. De kroppen kunnen echter ook gekookt, geroerbakt, gevuld en zelfs gefrituurd worden.
1 radicchio weegt circa 220 gram
Handgemaakte verse ravioli gevuld met langzaam gegaard Baambrugs big schouder met venkelzaad. Met veel liefde bereid van de pure, eenvoudige ingrediënten van Lindenhoff, uit de keuken van chef Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini. Het Baambrugs Big groeit op in Baambrugge en omstreken en is een culinaire delicatesse vanwege de jonge en smaakvolle karaktereigenschappen van het vlees. Het stevig donker vlees van de schouder is flink doorregen en daardoor ideaal voor langzame bereiding. Voor de ravioli worden verse pastabladen gebruikt van biologische eieren en 100% Farina de semola di grano duro – fijn griesmeel van durum tarwe. Dit is niet alleen gezonder, maar ook veel smaakvoller dan het tarwebloem waar veel verse pasta van gemaakt wordt.
Benieuwd naar een lekker recept van Leonardo? Probeer dan dan de Baambrugs Big ravioli met gesmoorde venkel! Check het recept hier
Één doosje is geschikt als hoofdgerecht voor 2 personen of een tussengerecht voor 3 á 4 personen en erg smakelijk voor de feestdagen!
Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
Deze tamme gekonfijte eendenbout uit Frankrijk is een prachtige Franse klassieker. De eendenbouten zijn langzaam gegaard op 90 graden – hierdoor behoud het zijn smaak en malsheid. Verwarm de eendenbout au bain-marie of uitgepakt in de oven of bak krokant in de pan. Het vlees is ook heerlijk te plukken voor in een salade.
Bewaar het overgebleven ganzenvet – dit is heerlijk om bijvoorbeeld aardappelen in te bakken.
Deze lichtzoete, smeuïge kaas wordt gemaakt met volle rauwe melk van Montbéliarde koeien uit de Franse Jura en wordt enkel van september tot en met maart geproduceerd. Onze Vacherin is afkomstig van La Fromagerie de Rousses. Hier rijpen de kaasjes drie weken lang op sparrenhout, waarbij ze dagelijks met pekel gewassen en gekeerd worden. Na aankomst bij Lindenhoff in Baambrugge is de Vacherin nog ruim twee weken geaffineerd en gewassen met Vin Jeaune. Pas dan is de kaas perfect gerijpt en op zijn absolute hoogtepunt qua smaak – en zó fluweelzacht dat je hem kunt uitlepelen!
De meest malse biefstuk van het rund is gesneden uit het midden van de haas. Het vlees is bijzonder zacht en mager, maar minder uitgesproken van smaak dan bijvoorbeeld de ribeye.
De slagers snijden circa 160 gram vers voor u af.
Het geheim van dry-aged vlees
Bij Lindenhoff rijpen we ons vlees minimaal 21 dagen in een speciaal daarvoor ontwikkelde rijpingskast. Deze rijping, ook wel dry-age genoemd, zorgt voor botermals vlees met een prachtige, intense smaakbeleving. De smaak van een vakkundig gerijpte Simmentaler entrecôte, Kamper lamsbout of Gasconne kalfsbiefstuk is ongeëvenaard – als u het eenmaal heeft geproefd wilt u gegarandeerd niet meer anders!
Waarom rijpen we ons vlees?
Tijdens een vakantie in Frankrijk aten Berend en Willem te Voortwis, de eigenaren van Lindenhoff, een entrecôte zoals ze die nog niet eerder hadden geproefd. De intense smaak en zachtheid van het vlees maakte zodanig indruk op hen dat ze de dag erna nog eens op bezoek gingen bij de slager. De slager liet hen zijn koelcel zien; grote stukken lam, varken en rund hingen er te rijpen. De slager vertelde dat het vlees minimaal 3 weken in deze koelcel hing alvorens te worden verkocht. Berend en Willem waren zo enthousiast over de kwaliteit van het vlees dat nog geen jaar later de eerste dry-age koelcellen bij Lindenhoff werden gebouwd. Sindsdien wordt al ons vlees door op een vakkundige manier gerijpt voor de beste smaakbeleving.
In Nederland eten we ons vlees vaak te vers. Hierdoor heeft het nog niet de kans gehad om zijn smaak te ontwikkelen, en daarnaast bevat het vlees nog veel vocht. In de Dry- Aging cel worden de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur (tussen 0°C en 1°C) voortdurend gecontroleerd door onze slagers. Tijdens het rijpen verdampt het vocht in het vlees tot wel 15% en breken de natuurlijke enzymen het spierweefsel af. Dit proces duurt minimaal 21 dagen. Deze langzame manier van rijpen geeft het vlees zijn fijne structuur en intense, notige smaak.
Nadat het vlees is gerijpt heeft zich een zwarte korst om het vlees gevormd. Deze korst beschermt het vlees op een natuurlijke manier tegen indrogen en bacterievorming. Onze slagers snijden het zwarte gedeelte eraf en halen het vlees van het been. Het vlees is dan prachtig helderrood en zacht van binnen. En de smaak? Die is minstens net zo goed als dat mooie stukje vlees uit Frankrijk. Bon appétit!
Gourmetten in stijl – met goed vlees van Lindenhoff! Samen lekker grillen en bakken aan tafel is altijd een groot succes. En met deze Gourmetbox ontvang je de mooiste producten van onze Lindenhoff boerderij om verrassend veel mee te maken. Onze slager selecteerde een super mooie variatie aan ongeveer 1,5 kilo (375 gram per persoon) vlees zoals ossenhaaspuntjes, Diamanthaas, Gasconne kalfsschnitzel, Baambrugs big buikspek en varkenshaas. En natuurlijk lekker groenten uit de volle grond, rustiek stokbrood van Menno en nog meer lekkers om mee te variëren. Zo kan klein en groot zijn favoriete pannetje met feestelijkheden maken. De gezelligste feestdagen beginnen met de Lindenhoff Gourmetbox!
Onze slagers hebben voor u het vlees natuurlijk vers gesneden. U kunt de kalfsschnitzel heerlijk oprollen in de Baambrugs big buikspek voor een mini saltimbocca.
De selectie voor de Lindenhoff Gourmetbox:
- Ossenhaaspuntjes
- Black Angus diamanthaas
- Baambrugs big varkenshaas
- Gasconne kalfsschnitzel
- Baambrugs Big varkensschnitzel
- Lindenhoff boterrol neutraal
- Verse eieren
- Lindenhoff truffel mayonaise
- Groot rustiek stokbrood van Menno om af te bakken
- Rode Italiaase paprika
- Courgette
Wil je het gourmetten extra culinair maken? Marineer het vlees dan in jouw favoriete kruidenmix.
Tip! Maak zelf een heerlijke kruidenboter met (een deel van) onze Lindenhoff boter zoals lekker klassiek – met knoflook, citroen en allerlei kruiden. Of probeer eens een combinatie met olijven of zongedroogde tomaatjes. Alles kan!
De Gourmetbox is ruim voldoende voor 4 personen.
Houd er rekening mee dat de foto ter illustratie dient; de inhoud van de box kan afwijken, maar de kwaliteit en smaak zijn altijd gegarandeerd.
Kiest u deze feestdagen voor klassiekers? Dan zet u ook Italiaanse vitello tonnato op tafel voor een bourgondische borrel of als verrukkelijk voorgerecht. Om thuis te genieten als in een restaurant hebben onze slagers voor u een stuk rosé kalf gebraden. Dit malse vlees hoeft enkel nog in dunne plakjes gesneden te worden en verdeelds over uw mooiste bord. Strooi er naar smaak wat peper en zout overheen. Samen met onze visboer hebben zij ook een romige tonijnmayonaise gemaakt en alvast in een spuitzakje voor u voorbereid zodat u deze gemakkelijk kun serveren. Garneer de vitello met een pittige sla, zoals rucola!
De Lindenhoff cadeaubon wordt per post verstuurd of toegevoegd aan uw bestelling.
Wilt u vrienden, familie of een collega culinair verassen? Dan geeft u met de Lindenhoff Cadeaubon een geschenk waarbij iedereen kan genieten naar eigen smaak. Zo kan iedereen kiezen uit alle producten in onze webwinkel of bij de Marché boerderijwinkel. Denk aan een bijzonder stuk vlees van onze authentieke rassen, de Groente & Fruit Box met alle knollen en kolen uit het seizoen of de verrassende kaasplank geselecteerd door onze kaasmeester!
De topinambour staat ook bekend als aardpeer of Jeruzalem artisjok en heeft een zachtzoete smaak met nootachtige hints. Vers kunnen ze ook rauw gegeten worden en zijn ze krokant en knapperig. Van oorsprong komt de groente uit Amerika.