De witte tonijn is een enorm actieve zwemmer en wordt gevangen in subtropische wateren, waardoor het vlees lekker mals is. De smaken zijn zacht en met een minimale bereiding al verrukkelijk, maar giet het water af en dan is deze vis het lekkerst in koude gerechten. Heerlijk om tonijnsalade of -mousse te maken en als vulling voor taco’s!
Fishtales Cantabische tonijn in blik met olijfolie
De witte tonijn is een enorm actieve zwemmer en wordt gevangen in subtropische wateren, waardoor het vlees lekker mals is. De smaken zijn zacht en met een minimale bereiding al verrukkelijk, maar deze vis én de extra virgin olijfolie uit Portugal zijn het lekkerst in warme gerechten. Maak er bijvoorbeeld pasta puttanesca mee of een Thaise curry!
Fishtales sardines Pilchard in olijfolie
Ooit kwamen deze smakelijke vissen veel voor bij het eiland Sardinië, waaraan ze hun naam te danken hebben. Deze duurzaam gevangen Pilchard sardines komen echter uit West-Europese wateren en zitten bomvol smaak – ze zijn eerst gestoomd en zijn ingeblikt met vel en graat, dus de smaak blijft ook goed behouden. Heerlijk bij de borrel of tapas, maar ook in een pasta of salade. Tip: bewaar de olie om in te bakken of een dressing mee te maken!
Fishtales sardines Pilchard in chili-olie
Écht onbezorgd genieten van deze duurzaam gevangen Pilchard sardines van Fish Tales waar het water u van in de mond loopt! Pittig met gedroogde chilivlokken, op smaak met biologische olijfolie en in een prachtig blikje, dus perfect op uw borrelplank met een frisse wijn erbij, in een groentestoof. of bovenop een quiche. De sardines zijn eerst gestoomd en zijn ingeblikt met vel en graat, dus de smaak blijft goed behouden.
Vegan kokos granola
Deze vegan kokos granola uit Leanne’s bakery, is een overheerlijke combinatie van smaken! Met smaakvolle stukjes kokos, om van te genieten als ontbijt, lunch of zelfs gewoon als snack.
Wat voor Leanne op haar zeventiende begon als hobby, is uitgegroeid tot haar passie en full-time baan Er staat altijd wel een pot vers gebakken granola in haar keuken klaar. Veel van haar vrienden weten dit en weten de pot ook altijd goed te vinden om er zo uit te snoepen, gewoon uit het vuistje. Doordat in april 2020 de hele manier van leven veranderde – was daar dan het moment om ook echt door te zetten en heeft ze haar liefde voor bakken op de markt gelanceerd. Proef zelf de passie en liefde van Leanne terug in deze tropische kokos granola!
Special | Chocolade speculaas
Overheerlijke speculaas, omhuld met pure en melk chocolade van de ambachtelijke Amsterdamse chocolatier Van Soest. Perfect voor high teas en heerlijk voor bij de koffie of thee.
Chocolade sinaasappel
Sinaasappel schijven geconfijt in smakelijke pure chocolade, van de ambachtelijke Amsterdamse chocolatier Van Soest. Heerlijk als snack bij de koffie of thee.
Chocolade Perigord walnoten
Deze bijzondere walnoten uit de Dordogne waren lange tijd een ware schat uit de Périgord streek. De noot is enorm veelzijdig en erg smakelijk omhuld met een laagje chocolade. Heerlijk bij een warme kop thee of koffie!
Honey roasted pecannoten
Pecannoten komen uit dezelfde familie als walnoten en hebben een zoetige smaak. De noten kunnen rauw worden gegeten, maar deze zijn heerlijk geroosterd met een laagje honing, waardoor ze gekaramelliseerd en wat knapperiger zijn. De honey roasted pecannoten kunt u uit het vuistje eten, bij de borrel, een kaasplateau of toevoegen aan een salade – lekker met geitenkaas!
Valuas kalfskroketten
Een kroket van kwaliteit! Meesterkok Eric Swaghoven van sterrenrestaurant Valuas in Venlo maakt deze smaakvolle snack met heerlijke, duurzame ingrediënten. Hap door het krokante laagje en smul van de verrukkelijke vulling – een goede bouillon, 45% vlees van de beste delen van het rund en verse producten uit de regio en het seizoen. De kroketten worden ambachtelijk met de hand gerold en dat maakt ze nóg lekkerder!