Versgebakken van knapperige havervlokken, boekweit, walnoten en pompoenpitten. Met wortel en een vleugje kurkuma die de granola vrolijk geel én ontzettend gezond maken – hiermee wordt uw ontbijt absoluut een zonnig begin van dag!
Wat voor Leanne op haar zeventiende begon als hobby, is uitgegroeid tot haar passie en full-time baan Er staat altijd wel een pot vers gebakken granola in haar keuken klaar. Veel van haar vrienden weten dit en weten de pot ook altijd goed te vinden om er zo uit te snoepen, gewoon uit het vuistje. Doordat in april 2020 de hele manier van leven veranderde – was daar dan het moment om ook echt door te zetten en heeft ze haar liefde voor bakken op de markt gelanceerd. Proef zelf de passie en liefde van Leanne terug in deze frisse vegan appel-kaneel granola!
Maak uw kerstbrunch is compleet met de zalige stol van stadsbakkerij As! Dit luxe brood is rijk gevuld met rozijnen, abrikozen en specerijen als saffraan en extra feestelijk met bittere chocolade, hazelnoten, sinaasappelschil – en natuurlijk amandelspijs. U hoeft alleen de boerenroomboter nog te smeren!
Het geheim van risotto is niet welke rijst u gebruikt, maar vooral dat u met veel geduld aan het gerecht begint. De rijst is namelijk simpel – ga voor een stevige korrel die vocht – wijn en bouillon het liefst – beetje bij beetje opneemt en zijn vorm behoudt. Dan wordt uw risotto zijdezacht en romig, maar nog wel met wat beet. De Canaroli Riseria Merlano is zo’n stevige korrel, wat groter dan gemiddeld en komt uit de regio Piemonte waar het kleinschalig wordt verbouwd.
De ultieme smaak uit de Oosterschelde! Zeeuwsche zoute vindt zijn oorsprong in het vissersdorp Bruinisse op Schouwen-Duiveland. Hier wordt uit water van de Oosterschelde ambachtelijk Zeeuws zeezout gewonnen, maar ook het zeewier in deze variant is hiervan afkomstig en wordt gewonnen door De Zeeuwse Zeewierhandel! De combinatie van zout met zeewier is favoriet van menig chef. Geef ook uw gerechten een sensationele smaak en strooi het knisperende zout bijvoorbeeld op gebraden vlees of een bijzondere omelet.
Met deze mal bakt u in een handomdraai goudbruine madeleines! Deze Franse koekjes hebben een kenmerkende schelpvorm en zijn versgebakken het allerlekkerst. Met een gekaramelliseerd, krokant randje en een zachte, zoete binnenkant. Het voordeel van een siliconen bakvorm is dat het de warmte goed geleidt en de madeleines gelijkmatig garen.
Exclusief voor Lindenhoff maakte chef Auke Blom vers madeleinedeeg om thuis te bakken. Verrukkelijk met de subtiele smaak van advocaat. Extra lekker – serveer de madeleines met een extra schaaltje advocaat om te dippen!
Franse madeleines zijn versgebakken het allerlekkerst – dan hebben ze een gekaramelliseerd, krokant randje en een zachte, zoete binnenkant. Met het deeg en de tips van chef Auke Blom bakt u ze zelf in een handomdraai goudbruin! Deze madeleines zijn gemaakt van pure ingrediënten zonder extracten en e-nummers en met huisgemaakte advocaat.
Over de chef
Chef Auke Blom heeft de sterrenkeukens van het vasteland verruild voor het ruime sop, waar hij als privéchef meevaart op een schip. Het toeval wilde dat de oma van de kapitein Madeleine heette en de chef gek is op deze verrukkelijke koekjes en ze zodoende regelmatig uit de oven kwamen. Niet alleen aan boord werd enthousiast gereageerd – de madeleines werden uitgedeeld in de havens, waar elke keer weer werd uitgekeken naar zijn komst én die van versgebakken koekjes. Chef Auke wilde de koekjes met zoveel mogelijk mensen delen en Feel Good Madeleine’s was een feit!
Tips van Auke Blom
- Bespuit de mal met bakspray of vet deze in met gesmolten boter.
- Er zijn twee manieren om het deeg in de mal doen:
- open de spuitzak om direct in de mal te spuiten. Let op: het deeg smelt in de oven, dus u hoeft het niet met een lepel te egaliseren;
- spuit het deeg in een bakje. Met een eetlepel maakt u een canelle en schept deze in de mal. Dip de lepel na elke canelle in warm water zodat het deeg goed van de lepel blijft glijden.
- Bak de madeleines 15 minuten in de oven op 180 °C
- Draai de madeleines direct om wanneer ze uit de oven komen. Hierdoor worden ze krokant. U ziet na paar minuten dat ze gaan glanzen en een karamel randje hebben.
- Bak de koekjes en geef ze cadeau in het mooie doosje!
Franse madeleines zijn versgebakken het allerlekkerst – dan hebben ze een gekaramelliseerd, krokant randje en een zachte, zoete binnenkant. Met het deeg en de tips van chef Auke Blom bakt u ze zelf in een handomdraai goudbruin! En zijn favoriet? Absoluut deze klassieke variant, gemaakt van pure ingrediënten zonder extracten en e-nummers.
Over de chef
Chef Auke Blom heeft de sterrenkeukens van het vasteland verruild voor het ruime sop, waar hij als privéchef meevaart op een schip. Het toeval wilde dat de oma van de kapitein Madeleine heette en de chef gek is op deze verrukkelijke koekjes en ze zodoende regelmatig uit de oven kwamen. Niet alleen aan boord werd enthousiast gereageerd – de madeleines werden uitgedeeld in de havens, waar elke keer weer werd uitgekeken naar de komst van de chef én die van zijn versgebakken koekjes. Chef Auke wilde de koekjes met zoveel mogelijk mensen delen en Feel Good Madeleine’s was een feit!
Tips van Auke Blom
- Bespuit de mal met bakspray of vet deze in met gesmolten boter.
- Er zijn twee manieren om het deeg in de mal doen:
- open de spuitzak om direct in de mal te spuiten. Let op: het deeg smelt in de oven, dus u hoeft het niet met een lepel te egaliseren;
- spuit het deeg in een bakje. Met een eetlepel maakt u een quenelle en schept deze in de mal. Dip de lepel na elke quenelle in warm water zodat het deeg goed van de lepel blijft glijden.
- Bak de madeleines 15 minuten in de oven op 180 °C
- Draai de madeleines direct om wanneer ze uit de oven komen. Hierdoor worden ze krokant. U ziet na paar minuten dat ze gaan glanzen en een karamel randje hebben.
- Bak de koekjes en geef ze cadeau in het mooie doosje!
Deze limoncello van Thoob moet u proeven! Thobias Smith heeft 20 jaar horeca ervaring en is een expert in het importeren van wijn. Dit combineert hij sinds kort met het maken van deze onweerstaanbare citroenlikeur. Zijn limoncello is geboren tijdens de covid-19 crisis. Toen de gehele horeca stil kwam te liggen, is zijn ondernemersbloed sneller gaan stromen en is de limoncello ontstaan. Een samenbundeling van creativiteit en smaak worden uit de enige echte Sorrento citroenen geperst. Gemaakt van ingrediënten dicht bij de natuur geproduceerd, met minder alcohol, minder suiker en véél meer smaak. Thoob Limoncello is bekroond tot één van de beste limoncello’s ter wereld met de zilveren prijs in de IWSC likeur wedstrijd.
‘Incredibly smooth, this is a wonderful example of top Limoncello. Fantastic definition of naturally grown lemons and aromas of finely-grated fresh zest. Big, juicy and rounded, this is a quality liqueur.’ – Jury IWSC