Smakelijk en makkelijk – deze verrukkelijke pâté de campagne heeft onze slager Nathan speciaal voor Pasen gemaakt in de keuken van Lindenhoff! Deze klassieke Franse boerenpaté is gemaakt met Baambrugs big, verse peterselie, foelie, majoraan, kardemom, nootmuskaat en laurier en omhuld met spek – lekker veel smaak dus!
Special | Scotch eggs
Speciaal uit de keuken van Lindenhoff! Slager Nathan maakt voor Pasen scotch eggs, of vogelnestjes – een perfect gekookt eitje omhuld met half om half gehakt en een knapperig laagje panko. Op smaak met tijm, verse peterselie, kruidnagel, nootmuskaat en mosterd. Bijzonder bij uw paasbruch of -diner!
De Scotch eggs zijn al gaar! U hoeft ze alleen te verwamen in de oven zodat ze een lekker knapperig korstje krijgen.
LAM NEKFILET IERS (ZWAAR) ONTD.
Poulet noir boerderijkippendij zonder vel
Filet van de dij van de zwartpootkip: iets steviger en vetter dan de meer gangbare borstfilet, maar ook een stuk voller van smaak.
De Poulet Noir, te herkennen aan de typische zwarte poten, is een echte vrije uitloopkip, en krijgt gedurende haar relatief lange leven een volledig plantaardig menu voorgeschoteld. Met een leeftijd van minimaal 70 dagen is deze kip ruim twee-en-een-half keer zo oud als een ‘gangbare’ kip. Die lange afmestperiode resulteert samen met een ruime bewegingsvrijheid in een heerlijk nootachtige smaak die met recht “authentiek” genoemd mag worden.
Nederlandse sojadrink
Verse sojadrank van De Nieuwe Melkboer! Deze romige drank wordt gemaakt met duurzaam geteelde sojabonen van Twentse bodem en heeft een nootachtige, lichtzoete smaak. De “melk” is heerlijk om koud te drinken, maar schuimt ook goed op – perfect om een plantaardige cappuccino mee te zetten dus!
Bart en Tom zijn de mannen achter deze lokale sojadrink. De broers hebben het melkveebedrijf van hun ouders overgenomen, en zetten dit op een unieke manier voort. Samen zoeken ze naar plantaardige kansen waarmee ze een eerlijke en transparante keten kunnen ontwikkelen.
Pizzabodems van Madisons
Net buiten het centrum van het Zuid-Italiaanse Altamura komen de lekkerste broden en focaccia’s uit de houtoven van bakkerij DiGesú. Beppe en zijn familie weten wel raad met traditionele recepten en maken ambachtelijk pizzadeeg met semolina di grano reminicata, waardoor deze pizza’s prachtig goudbruin bakken met een knapperige korst. Met deze voorgebakken pizzabodems kunt u even doen of u zelf in Apulië bent, door ze te voorzien van een lekker laagje tomatensaus en te beleggen met wat u zelf maar lekker vindt – een paar minuten in de oven en buon appetito!
Zeeuwsche zoute Zeekraal
Rechtstreeks uit de natuur! Zeeuwsche zoute vindt zijn oorsprong in het vissersdorp Bruinisse op Schouwen-Duiveland. Hier wordt uit water van de Oosterschelde ambachtelijk Zeeuws zeezout gewonnen. Op het overgangsgebied tussen lang en zee wordt in Zeeland het bijzondere zeekraal verbouwd – in combinatie met het smakelijke zout, zorgt dit voor de perfecte zilte toevoeging aan gerechten met venkel en vis. En ook met carpaccio en eieren is dit een tongstrelende combinatie. Een echte favoriet van Nederlandse chefs!
Duindoornbessenjam
Langs de kust van Ameland, aan stekelige struiken, groeit een bijzonder besje – de feloranje duindoornbes. De kleur is een niet te missen feest voor het oog en deze vitaminebommetjes zijn ook nog verrukkelijk! Friszuur en een smaakmaker die op verschillende manieren is in te zetten. Wij maakten er speciaal voor Pasen jam van, waarbij het zure perfect in balans is met het zoete van geleisuiker – heerlijk bij uw ontbijt of brunch!
Balsamique Transparence
Proef Italië met de witte Balsamico azijn van Huilerie Beaujolaise. De transparante, bloemige azijn is gemaakt naar recept van de Jean-Marc Montegottero en heeft drie jaar gerijpt. Het heeft eenzelfde kenmerkende smaak als traditionele Balsamico azijn, maar is iets fruitiger en door de kleur – of juist het gebrek daaraan – perfect in heldere sauzen, zomerse vinaigrettes en rauwe visgerechten.
Gezouten cashewnoten
Dit kromme nootje is perfect bij de borrel! De gezouten cashewnoten van Gotjé worden vers gebrand en op smaak gebracht met arachideolie en wat zout. Vol onverzadigde vetten en mineralen is deze noot ook een heerlijk hartig tussendoortje. Gebruik het in de Aziatische keuken of maak er een romige saus mee!
Verpakt per 200 gram