Deze kippenlevertjes zijn vol van smaak omdat deze goed zijn doorbloed gedurende het leven van de kip. Chef’s gebruiken de kippenlevertjes steeds vaker in gerechten om deze een karakteristieke smaak te geven. Deze kippenlevertjes zijn ideaal om even te paneren en dan krokant te bakken. Houd ze mooi rosé voor een sappige kern.
Deze kippenvleugels zijn afkomstig van de boerderijkip, die veel ruimte heeft gehad om vrij te kunnen rondlopen. Mede door de vrijheid die de kippen hebben ontwikkelen ze een verfijnde smaak, maar ook door de veelzijdige voeding.
Bereiding: Plaats de kippenvleugels op een bakplaat met bakpapier in de oven op 175 graden gedurende 30 minuten en draai de vleugels regelmatig om. Ook lekker is natuurlijk op de barbecue.
1 kip vleugel weegt ongeveer 100g
Filet van de dij van de zwartpootkip: iets steviger en vetter dan de meer gangbare borstfilet, maar ook een stuk voller van smaak.
De Poulet Noir, te herkennen aan de typische zwarte poten, is een echte vrije uitloopkip, en krijgt gedurende haar relatief lange leven een volledig plantaardig menu voorgeschoteld. Met een leeftijd van minimaal 70 dagen is deze kip ruim twee-en-een-half keer zo oud als een ‘gangbare’ kip. Die lange afmestperiode resulteert samen met een ruime bewegingsvrijheid in een heerlijk nootachtige smaak die met recht “authentiek” genoemd mag worden.
1 dijfilet weegt circa 90-110 gram.
Deze drumsticks zijn afkomstig van de boerderijkip, die veel ruimte heeft gehad om vrij te kunnen rondlopen. Mede door de vrijheid die de kippen hebben ontwikkelen ze een verfijnde smaak, maar ook door de veelzijdige voeding. De drumsticks zijn natuurlijk onmisbaar voor BBQ-seizoen
Een drumstick weegt ongeveer 120 gram.
Heerlijke bout van de zwartpootkip.
De Poulet Noir, te herkennen aan de typische zwarte poten, is een echte vrije uitloopkip, en krijgt gedurende haar relatief lange leven een volledig plantaardig menu voorgeschoteld. Met een leeftijd van minimaal 70 dagen is deze kip ruim twee-en-een-half keer zo oud als een ‘gangbare’ kip. Die lange afmestperiode resulteert samen met de ruime bewegingsvrijheid in een heerlijk nootachtige smaak die met recht ‘authentiek’ genoemd mag worden.
1 stuk weegt ongeveer 220 gram.
Dit malse sappige pouletvlees is afkomstig van de boerderijkip, die veel ruimte heeft gehad om vrij te kunnen rondlopen. Mede door de vrijheid die de kippen hebben, ontwikkelen ze een verfijnde smaak, maar ook door de veelzijdige voeding. Uitstekend geschikt om in een hete pan mooi goudbruin te bakken waardoor het vlees heerlijk mals blijft.
Malse filet van de zwartpootkip, met smakelijk vel.
De Poulet Noir, te herkennen aan de typische zwarte poten, is een echte vrije uitloopkip, en krijgt gedurende haar relatief lange leven een volledig plantaardig menu voorgeschoteld. Met een leeftijd van minimaal 70 dagen is deze kip ruim twee-en-een-half keer zo oud als een ‘gangbare’ kip. Die lange afmestperiode resulteert samen met een ruime bewegingsvrijheid in een heerlijk nootachtige smaak die met recht “authentiek” genoemd mag worden.
1 stuk weegt ongeveer 160 gram.
Malse filet van de zwartpootkip, zonder vel.
De Poulet Noir, te herkennen aan de typische zwarte poten, is een echte vrije uitloopkip, en krijgt gedurende haar relatief lange leven een volledig plantaardig menu voorgeschoteld. Met een leeftijd van minimaal 70 dagen is deze kip ruim twee-en-een-half keer zo oud als een ‘gangbare’ kip. Die lange afmestperiode resulteert samen met een ruime bewegingsvrijheid in een heerlijk nootachtige smaak die met recht “authentiek” genoemd mag worden.
1 stuk weegt ongeveer 130 gram.
De koningin der kippen, zo staat de Bressekip ook bekend. Dit gevogelte vindt haar oorsprong in het gelijknamige Franse gebied bij Lyon. Deze kip is het eerste dier en het enige gevogelte dat zijn eigen naambescherming kreeg – Appellation d’Orgine Contrôlee. De Bressekip krijgt de mogelijkheid om vrij naar insecten te foerageren en wordt daarnaast gevoerd met graan en botermelk. Dit zorgt voor smakelijke, stevige en vettige vlees! Deze Bressekip is panklaar en is dus ontdaan van onderpoten en kop. Zo kunt u nog sneller genieten van deze verrukkelijke kip!
De Bressekip – uit de gelijknamige voormalige Franse provincie – geldt wereldwijd als de koningin der kippen, en was het eerste dier in Frankrijk dat een eigen Appellation d’Origine Contrôlée kreeg. Om aan haar uitzonderlijk smakelijke, stevige en vettige vlees te komen, krijgt de Bressekip de mogelijkheid om vrij naar insecten te foerageren en wordt ze daarnaast gevoerd met graan en botermelk.