Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Wildzwijn gehakt

Wildzwijn gehakt

Gehakt van wild zwijn is een heerlijke wildvariatie op varkensgehakt. De dieren hebben lekker rondgescharreld in de natuur, waar ze leven van onder andere bladeren, kruiden, eikels, beukennootjes, paddenstoelen en vruchten. Dankzij deze actieve levensstijl en gevarieerde voeding heeft het vlees van het wild zwijn een mooie zachte wildsmaak, en is het steviger en magerder dan vlees van het tamme varken.

Het gehakt kan op dezelfde wijze bereid worden als varkensgehakt. Maak er sappige wildburgers of gehaktballen van, of geef een extra dimensie aan uw klassieke bolognesesaus met de rijke smaak van everzwijn.

Wildzwijn nekvlees

Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.

Vlees van de nek van het wildzwijn van onze wildleverancier Pieter van Meel. Het nekvlees is geschikt om te smoren of te stoven. Het wildzwijn is mager vlees met een zachte structuur.

Wildzwijnpoulet

Wildzwijnpoulet

Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.

Dit is ideaal vlees voor een wildstoofschotel. Laat dit vlees met wat rode wijn kruiden en verschillende groenten en aardappels een lange tijd sudderen en u hebt een heerlijke wildstoofschotel. Voeg qua kruiden e.v.t wat laurier, rozemarijn, tijm en foelie toe.

Wildzwijnbiefstuk

Wildzwijnbiefstuk

Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.

Deze mooie donkere biefstuk wordt vakkundig gesneden uit de bout van het wildzwijn. Serveer het heerlijke stukje Nederlands vlees met groente uit het seizoen.

Wildzwijnbout

Wildzwijnbout

Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.

De wilde zwijn bout is een prachtig stuk mager vlees met een goede wildsmaak dat helemaal thuis past in de herfst. De zwijnen voeden zich onder meer met paddenstoelen, bosbessen, kastanjes, wortelen, knollen en kruiden. Deze smaken passen ook ideaal bij het zwijn.

Tip van de chef: Gaar dit vlees op een zachte temperatuur zodat het mooi rosé is en u bent verzekerd van een sappig stuk vlees.

 

Ree gehakt

Ree gehakt

Dit mooie dieprode reegehakt heeft een iets krachtigere wildsmaak dan hertengehakt. Heerlijk om balletjes van te draaien, of voor in een lekkere wildlasagne. Het vlees is vrij mager, wat het gezonder maakt dan bijvoorbeeld rundergehakt, maar in sommige gerechten ook wat droger. Een beetje room kan dan wonderen doen.

Reepoulet

Reepoulet

Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.

Dit sappige vlees geeft een heerlijke smaak aan u gerechten. Door middel van deze kort in een hete pan te bakken blijft het vlees mooi sappig en van binnen rosé. Ideaal voor een wildschotel. Door het juiste formaat van de stukken ree poulet zal het niet snel droog worden.

Reebiefstuk

Reebiefstuk

Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.

Klein mals biefstukje, gesneden van de achterbout van het Nederlands ree. Het vlees is mager, heeft een fijne structuur en een aromatische smaak. Deze smaak is te danken aan de bessen, kruiden, eikels en paddestoelen welke de ree tijdens zijn leven bij elkaar sprokkelt als voedsel.

Reebout ontbeend

Reebout ontbeend

Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.

De reebout is naast de reerug het mooiste deel van de ree. De bout heeft iets meer gewerkt tijdens het leven van de ree waardoor de structuur wat steviger is maar bomvol smaak zit. Dit neigt naar een middelkrachtige wildsmaak. het is fantastisch om met een klein gezelschap heerlijk van de reebout te genieten en aan tafel aan te snijden.

Tip van de chef: Braad de reebout goudbruin aan in de pan met een goede klont boter en gaar de bout gedurende 1,5 uur op 125 graden. Uiteraard kan er gevarieerd worden met toevoegingen van smaken in de oven.