Deze ambachtelijke bitterballen zijn gevuld met Gasconne kalfsvlees met een heerlijk krokant korstje. Een echte verwennerij tijdens de borrel met authentieke smaak!
In 1 doosje zitten 12 bitterballen van 30 gram per stuks
Dit Twentse streekproduct heeft een frisse smaak en is gemaakt zonder toevoeging van zout of suiker.
Opa Co duikt graag zijn Hollandse keuken in met alle kennis die hij van zijn Indische schoonmoeder leerde over traditionele kruiden en bereidingen. Hij is nu zelf een expert in het maken van sambal en combineert de beste ingrediënten met authentieke smaak. De dieprode sambal is mildpittig en enorm smaakvol – lekker als boemboe voor nasi goreng, of smeer net als Opa Co op een boterham met kaas. Ook zijn zoon Syrco Bakker, chef bij Pure C, smult ervan en spoorde hem aan om de sambal ook te delen buiten de familie – geniet!
Deze verse Hollandse eieren van scharrelkippen komen direct van de boerderij in Vreeland, langs de Vecht waar de kippen een overdekte uitloop hebben. Doordat bij verse eieren het eiwit dicht om de dooier heen zit, zijn ze ook ideaal om te pocheren.
Onder het bewind van Napoleon was cacao een schaars goed in Europa. Dat hinderde een chocolatier in Turijn niet – hij voegde gemalen hazelnoten aan zijn chocolade toe, waardoor een zijdezachte pasta ontstond. Lekker op brood, maar chef Auke Blom pakt het nog beter aan en verwerkte de gianduja in deze zalige madeleines!
Franse madeleines zijn versgebakken het allerlekkerst – dan hebben ze een gekaramelliseerd, krokant randje en een zachte, zoete binnenkant. Met het deeg en de tips van chef Auke Blom bakt u ze zelf in een handomdraai goudbruin! Deze madeleines zijn gemaakt van pure ingrediënten zonder extracten en e-nummers en met huisgemaakte gianduja.
Over de chef
Chef Auke Blom heeft de sterrenkeukens van het vasteland verruild voor het ruime sop, waar hij als privéchef meevaart op een schip. Het toeval wilde dat de oma van de kapitein Madeleine heette en de chef gek is op deze verrukkelijke koekjes en ze zodoende regelmatig uit de oven kwamen. Niet alleen aan boord werd enthousiast gereageerd – de madeleines werden uitgedeeld in de havens, waar elke keer weer werd uitgekeken naar de komst van de chef én die van zijn versgebakken koekjes. Chef Auke wilde de koekjes met zoveel mogelijk mensen delen en Feel Good Madeleine’s was een feit!
Tips van Auke Blom
- Bespuit de mal met bakspray of vet deze in met gesmolten boter.
- Er zijn twee manieren om het deeg in de mal doen:
- open de spuitzak om direct in de mal te spuiten. Let op: het deeg smelt in de oven, dus u hoeft het niet met een lepel te egaliseren;
- spuit het deeg in een bakje. Met een eetlepel maakt u een quenelle en schept deze in de mal. Dip de lepel na elke quenelle in warm water zodat het deeg goed van de lepel blijft glijden.
- Bak de madeleines 15 minuten in de oven op 180 °C
- Draai de madeleines direct om wanneer ze uit de oven komen. Hierdoor worden ze krokant. U ziet na paar minuten dat ze gaan glanzen en een karamel randje hebben.
- Bak de koekjes en geef ze cadeau in het mooie doosje!
Oh la la, échte Franse crêpes uit de keuken van Beillevaire in Machecoul! Gemaakt met hun beroemde boerenroomboter en volle melk uit Loire-Atlantique, dus rijk van smaak. De bakkers hebben een klein scheutje rum door ’t beslag geroerd en de kenmerkende pannenkoekjes mooi dun gebakken. Dat maakt ze ideaal voor een verrukkelijke vulling – zowel zoet als hartig!
Beillevaire staat bekend om zalige zuivel – perfecte gerijpte kazen, roomboter en bijzondere desserts. Pascal en zijn vrouw Claudine bezoeken in Frankrijk de beste boeren in elke regio, op zoek naar de mooiste producten. En die delen wij graag met u!
De damherten zijn afkomstig van het Amsterdamse Waterleidingduinen. Het vlees van de damherten hebben een subtiele wildsmaak. Een heerlijk variant voor de hamburger.
Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
De damherten zijn afkomstig van het Amsterdamse Waterleidingduinen. De medaillons worden gesneden uit het rugfilet van het hert. Het bevat de karakteristieke wildsmaak met kruidige aroma’s.
Wilde gans is echt puur natuur scharrelvlees. Gans heeft niet zo’n hele sterke wildsmaak en is dus goed toegankelijk. Van dit gehakt kunt u mooie worstjes of ganzenburgers maken. Voeg tijdens het bakken een blaadje laurier toe voor een fijn smaakaccent.
Nederlandse wilde ganzenbout van onze poelier & wildleverancier Pieter van Meel. De ganzen zijn jong, waardoor het vlees zachter is dan dat van oudere ganzen. Wilde gans laat zich goed combineren met een compote van (wild) rood fruit, kweeperengelei of een chutney van bijvoorbeeld pruimen.
1 ganzenbout weegt ongeveer 250 gram.
Vers gehakt van de boerderijkip, die veel ruimte heeft gehad om vrij te kunnen rondlopen. Dankzij deze vrijheid, in combinatie met een veelzijdig, natuurlijk dieet, ontwikkelt het kippenvlees een verfijnde smaak. Het gehakt is ontzettend veelzijdig: denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte kipburgers, gehaktballetjes, hartige pasteitjes of pittige enchiladas.