Koffiebonen van Stooker, met liefde en vakmanschap geroosterd in Amsterdam. Deze bessen groeien ver van de evenaar – het minder intense klimaat zorgt ervoor dat ze rustig groeien en een unieke zuurtegraad bereiken die zo heerlijk is in deze blend. De Capricornio koffie is zacht, met tonen van chocola en walnoten en een rozijnachtige zoetheid. Een krachtige espresso, die zeer verfijnd is in cappuccino’s en lattes, maar minder geschikt voor filterkoffie. Duurzaam verbouwd door José Antonio Rezende en Luiz Saldanha in samenwerking met 20 kleinschalige boeren, met oog op vermindering van CO2 uitstoot en een efficiënte omgang met water.
Stooker Specialty Coffee is opgericht in 2014, door Onno van Zanten en Florian Hessel. Stooker is begonnen in een klein pandje middenin een woonwijk naast het Oosterpark in Amsterdam. De mannen leven voor mooie koffies. Een groene koffieboon herbergt een heel scala aan smaken. Ze kunnen bijvoorbeeld chocoladetonen bevatten, een zoete fruitsmaak hebben of friszuur zijn. Het doel van Stooker is om u die smaakkenmerken te laten proeven. Alle kwaliteiten die een groene koffieboon in zich herbergt, komen in uw kopje pas echt tot zijn recht als u de boon goed laat ontwikkelen tijdens het roosterproces.
Brazilië – Paraná
Four Seasons Project – meer dan 20 boeren die hun krachten bundelen
Variëteit: Vooral rode en gele Bourbon
Verwerkingsmethode: Natuurlijk verpulverd
Hoogte: 450 tot 1200 meter
Cupping score: 83
Smaakomschrijving: hazelnoot, wilde kers, chocolade
In de wijngaarden in de lagere delen van Chassagne-Montrachet groeit al het fruit voor deze Cuvée Flavie – een droge chardonnay met delicaat zuurgraad en een gebalanceerde smaak van appel, lichte, rijpe peer en met hints van kalkachtige mineralen en lichte laagjes noten. De houtrijping op oude vaten draagt bij aan de – subtiele – rijkdom. Bevat sulfieten.
Door onze slager Nathan gerookt op eikenhout in de keuken van Lindenhoff voor een volle en authentieke smaak. De filet komt van de borst van de Ilperkip die het meerendeel van haar lange leven van de buitenlucht geniet en op het menu vooral voedzame en lekkere granen heeft staan – en dat proeft u! Dit zorgt voor mooi vol, stevig en bovenal smaakvol vlees zonder onnodige toevoegingen. Puur en eerlijk dus, zoals het hoort!
Door onze slager Nathan kort gerookt op eikenhout en gesneden in de keuken van Lindenhoff. Een verwennerij voor de lunch! De filet komt van de dij van de Ilperkip die het meerendeel van haar leven buitenloopt en op het menu vooral voedzame granen heeft staan. Dit zorgt voor mooi vol, stevig en bovenal smaakvol vlees zonder onnodige toevoegingen.
Oranje boven – bovenop uw taart! De koning van de patisserie is natuurlijk WALDO! En om het feest compleet te maken kunt u op 27 april smullen van speciale taartjes. Deze tropische traktatie met een topping van witte chocolade en pistache is gevuld met passievrucht, yuzu en amandelcake.
Thuis aan tafel als in een restaurant, dat gaat met de bijzondere jus en te gekke sauzen van restaurant Concours heel makkelijk!
De Smokey Garlic van chef Alex Zeelenberg is een zalige jus de veau met rode port, rode peper, verse kruiden en tomaat – daarmee maakt u bijvoorbeeld een eendenborst of entrecôte van de barbecue nóg lekkerder. Verwarm de jus zachtjes en voeg al roerend alleen nog wat boter toe!
Volle, droge rode wijn. Fruitig. Aroma’s van specerijen en vanille met herfstvruchten en pruim. Zuurgraad en de zachte tannines in zijn mooi in evenwicht. Een lange, heldere afdronk met pit.
Druiven: Tempranillo
Wijnhuis: Castillo de Mendoza
Streek: Rioja, Spanje
Wijn-spijs: Zeer goed bij zowel milde als gerijpte kaas en bij kalf, lam en gevogelte
Achtergrondinformatie: Na ruim 100 jaar weet dit familiebedrijf als geen ander hoe wijn het best opgeslagen kan worden. In het begin deed een eeuwenoude inham in de muren van het kasteel San Vicente de la Sonsierra dienst als wijnmakerij en opslag. Omdat er zoveel vraag naar de wijn was, verliet de familie in de jaren ’90 pas deze locatie, om via een oude distilleerderij terug te keren naar een uitgehouwen rots – hier komen traditie en technologie na een eeuw samen.
Dit deeg voor Feel Good Madeleines smaakt zalig zoet naar framboos en bakt u thuis vers af. Franse madeleines zijn versgebakken het allerlekkerst – dan hebben ze een gekaramelliseerd, krokant randje en een zachte, zoete binnenkant. Met het deeg en de tips van chef Auke Blom bakt u ze zelf in een handomdraai goudbruin! Deze madeleines zijn gemaakt van pure ingrediënten zonder extracten en e-nummers en met frambozen.
Bestel ook de handige siliconen schelpvorm voor de klassieke madeleine
Over de chef
Chef Auke Blom heeft de sterrenkeukens van het vasteland verruild voor het ruime sop, waar hij als privéchef meevaart op een schip. Het toeval wilde dat de oma van de kapitein Madeleine heette en de chef gek is op deze verrukkelijke koekjes en ze zodoende regelmatig uit de oven kwamen. Niet alleen aan boord werd enthousiast gereageerd – de madeleines werden uitgedeeld in de havens, waar elke keer weer werd uitgekeken naar zijn komst én die van versgebakken koekjes. Chef Auke wilde de koekjes met zoveel mogelijk mensen delen en Feel Good Madeleine’s was een feit!
Tips van Auke Blom
- Bespuit de mal met bakspray of vet deze in met gesmolten boter.
- Er zijn twee manieren om het deeg in de mal doen:
- open de spuitzak om direct in de mal te spuiten. Let op: het deeg smelt in de oven, dus u hoeft het niet met een lepel te egaliseren;
- spuit het deeg in een bakje. Met een eetlepel maakt u een canelle en schept deze in de mal. Dip de lepel na elke canelle in warm water zodat het deeg goed van de lepel blijft glijden.
- Bak de madeleines 15 minuten in de oven op 180 °C
- Draai de madeleines direct om wanneer ze uit de oven komen. Hierdoor worden ze krokant. U ziet na paar minuten dat ze gaan glanzen en een karamel randje hebben.
- Bak de koekjes en geef ze cadeau in het mooie doosje!
Simone van Thull´s Deli creëert verrukkelijke smaakmakers voor in de keuken. Ze maakt prachtige lokale & duurzaam producten met ambacht en liefde en zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Dit is een heerlijke gelei van de Baskische Cider Astarbe. Dit is het oudste Cider huis ter wereld. De gelei is mooi goudkleurig en ruikt naar een net ingeschonken glas Cider. De frisse zure zoete gelei van Baskische cider past ideaal op een kaasplateau, charcuterie, paté of een mooi dessert met appel en room of waar u het lekker bij vindt!