Deze ambachtelijke Franse bloedworst is gemaakt van het Baambrugs Big en is verrijkt met varkensspek en rogge. Combineer de boudin noir met zoete appel op knapperig brood of serveer de bloedworst bij stamppot of aardappels.
Nadat de worsten in onze slagerij zijn gemaakt worden ze direct ingevroren zodat de kwaliteit optimaal is en ze zo vers mogelijk bij u worden geleverd.
Brie de Meaux kent u vast – maar Brie de Melun is iets minder bekend. Deze Franse witflora wordt gemaakt van volle, verse koemelk en anders dan bij z’n bekende broer wordt de melk langer dan een dag in een vat gefermenteerd voordat de kaasmaker aan de slag gaat met de wrongel. De gezouten kaas rijpt vervolgens tien weken, waardoor u uiteindelijk geniet van een romige, rustieke kaas met complexe, zilte smaak. Iets intenser en aards – en daardoor erg lekker met een zoete tegenhanger als honing of peer.
Het menuboek voor de beste thuisdiners! Ga aan de slag met de creatieve chef Estée Strooker en stel met de recepten uit haar boek en seizoens- en streekgebonden ingrediënten de gangen voor een verrukkelijke avond samen. Leer hoe u het beste boodschappen plant, de tafel allermooist dekt en hoe u gerechten met verschillende smaken en structuren kunt delen. Met slaatje-bla’s, vet krokant, creme de la creme, nostalgisch comfort en smakelijke slotstukken kookt u de sterren van de hemel voor uw gasten. En houdt u iets over? Dan heeft Estée tips om nog een keer lekker aan tafel te gaan!
Inclusief gratis toegang tot de online masterclass “Plannen & Voorbereiden” t.w.v. €49.
“Koks die duurzaam koken – veel met groenten, weinig weggooien – er zijn er zoveel die het zeggen te doen. Maar chef Estée Strooker doet het echt.”
– Mac van Dinther De Volkskrant
Rijke pinot grigio uit het noorden van Italië met een verleidelijke neus met tonen van rijp wit fruit, steenfruit en wat kruidigheid. In de mond een mooie balans tussen het rijpe fruit en de ondersteunende zuren gevolgd door een lange afdronk met lichte tonen van honing. Bevat sulfieten.
Druiven: Pinot Grigio (lokaal: Ruländer)
Wijnhuis: Colterenzio Schreckbichl
Streek: Trentino-Alto Adige, Italië
Wijn-spijs: Deze wijn combineert mooi bij schelpdieren en paddenstoelen en is lekker als aperitief.
Achtergrondinformatie: Het energieconcept stelt Colterenzio in staat om duurzaam te werken en in hoge mate zelfvoorzienend te zijn wat energie betreft. In de kelder geldt hetzelfde motto als in de wijngaarden: werk in harmonie met de natuur. Wanneer wijn het kelderstadium bereikt, speelt de vaardigheid en expertise van keldermeester Martin Lemayr en zijn team een rol. Ze werken met toewijding en passie om van elke wijn een kunstwerk te maken: uniek en onmiskenbaar. Want geen vintage is als een andere, wijn leeft en evolueert constant. Het is keer op keer de weerspiegeling van zijn terroir, gevormd door het klimaat, door de deskundige hand van de keldermeester en door zijn eigen rijpingsproces.
Een klassieker op de barbecue! Lekker knapperig en goudbruin gegrild vanbuiten en vanbinnen heerlijk mals. Speciaal voor de zomer heeft slager Nathan worsten gemaakt met vlees van de schouder van het Baambrugs big en ze op smaak gebracht met versgeplukte citroentijm uit onze eigen tuin, een verrassend en fris kruid uit Zuid-Europa. De worsten zijn al voorgegaard – dus u hoeft ze alleen nog maar eenvoudig te grillen op de barbecue.
Luxe bonbons van chocolatier Van Soest. Deze ambachtelijk vervaardigde bonbons zijn gemaakt met melkchocolade en hazelnoot praline. De één is lekker crispy dankzij een vulling met kleine krokante pareltjes, de ander heerlijk romig. Een overheerlijke traktatie voor bij de koffie, maar ook erg leuk om te geven.
Een vlijmscherp mes is onmisbaar in de keuken! Snijd met dit mes van Opinel Savoie France uw knoflook met uiterste precisie, deel fruit handig in porties en hak verse groene kruiden fijn. Een goede grip dankzij het prachtige houten handvat, met gebrand Lindenhoff logo door Firma Moes.
Een kartelmes mag niet ontbreken in de keuken! Door de kartels verdeelt u de druk over u ingrediënt – snijd met dit mes van Opinel Savoie France uw tomaten in perfecte plakken, omdat het vruchtvlees intact blijft, brood zonder dat het scheurt of gebruik het om door de schil van meloen heen te komen. Ook perfect om worst te snijden! Een goede grip dankzij het prachtige houten handvat, met gebrand Lindenhoff logo door Firma Moes.
Thuis aan tafel als in een restaurant, dat gaat met de bijzondere jus en te gekke sauzen van restaurant Concours heel makkelijk!
Met Into the woods saus van chef Alex Zeelenberg zet u in een handomdraai een verrukkelijke pasta op tafel en maakt u van aardappels een feestmaal. De roomsaus met onder andere eekhoorntjesbrood, knoflook, venkel, knolselderij en verse kruiden hoeft u alleen maar op te warmen.
Thuis aan tafel als in een restaurant, dat gaat met de bijzondere jus en te gekke sauzen van restaurant Concours heel makkelijk!
De Crazy Crab saus van chef Alex Zeelenberg kunt u rustig verwarmen – er hoeft alleen wat boter doorheen geroerd te worden! En zo wordt uw op de huid gebakken vis of verrukkelijk visschotel een echt feestmaal. Met de rijke smaak van onder andere Hollandse strandkrab, rode peper, room, verse kruiden en een scheut cognac – bon appétit!