Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Waldo whiskey

Waldo Chocolade- whiskeytaart

WALDO bakt in zijn atelier verrukkelijke verwennerijen, zoals chocolade-whiskey taartjes.  Zalig, zoet gebak dat smelt op de tong en verleid met de stoere smaak van gerookte amandel en een drup whiskey. Per twee verpakt, dus lekker om (niet) te delen bij de koffie of als dessert. 

diavolo olijfolie

Diavolio olijfolie met chilipeper en oregano

Volle, extra vierge olijfolie uit Zuid-Italië, op smaak gebracht met oregano van Sardinië en heerlijk heet door peperoncino uit Calabrië. Deze pittige olijfolie is verrukkelijk als brooddip, maar hiermee geeft u een gerecht ook simpel en snel extra veel smaak. Een goeie drup in de pastasaus of over een knapperige pizza en buon appetito!

Rice me up | Natuurrijst Biologisch

In de uitlopers van de Italiaanse Alpen groeien deze volkoren rijstkorrels op de velden van een biologisch familiebedrijf in Piëmont. De ronde, losse korrel van Rice Me Up is perfect om een rijke risotto te bereiden, smakelijk met paddenstoelen door de lichtzoete smaak. Maar ook erg lekker in salades en bij vlees- of visgerechten of in een stevige soep.

Rice me up | Risottorijst Biologisch

Met veel liefde en geduld roeren in de pan is het op één na belangrijkste voor een romige risotto. Maar met stipt bovenaan staat het gebruiken van de juiste korrel! Deze biologische carnaroli rijst van Rice Me Up neemt veel vocht op en is perfect om beetgaar te koken. Gebruik dus een mooie wijn, trek zelf bouillon en buon appetito! Verrukkelijk met warmgerookte zalm of gemengde wilde paddenstoelen. 

madelijne bakvorm hart

Madeleines bakvorm, hartjes

Met deze mal bakt u in een handomdraai goudbruine madeleines! Deze Franse koekjes hebben normaal een kenmerkende schelpvorm, maar liefde gaat door de maag – bak ze dus eens in hartvorm! Madeleines zijn versgebakken het allerlekkerst met een gekaramelliseerd, krokant randje en een zachte, zoete binnenkant. Het voordeel van een siliconen bakvorm is dat de madeleines gelijkmatig garen, omdat het de warmte goed geleidt.

landloperke

Landloperke Lochtenberg

Bij de Lochtenberg in het Kempense Merksplas, worden rauwmelkse kazen gemaakt volgens eeuwenoude traditie. Op deze melkveehouderij grazen koeien in weilanden die verrijkt zijn met inheemse kruiden. Die zorgen voor een unieke smaak van de melk en dus ook van deze roodflora kaas! Bij deze kaasmakerij gaat het niet om de kilo’s, maar juist om de smaak. Ze houden alles bewust kleinschalig. De melk gaat nog op lichaamstemperatuur van de koeien in de kaastobbe. Alle kazen rijpen er in een natuurkorst. Landloperke is een hemels romige lepelkaas gemaakt met plantaardig stremsel en gewassen korst.

fransje

Fransje

De eerste kaas gemaakt van de melk van koeien van Lindenhoff! Deze kaas van Mathilde wordt gemaakt van de gepasteuriseerde melk van blaarkopkoeien van onze boer Dirco uit Baambrugge. De kaas wordt lactisch gestremd – zoals geitenkaasjes vaak ook gestremd worden – maar door de bijzondere rijkheid van de biologische melk is de kaas zeer romig en vol van smaak. Dit kaasje mag wat blauwe schimmel ontwikkelen tijdens het rijpen en  is gerijpt tussen 2 tot 4 weken op z’n lekkerst.