Lekker uit de oven, maar nóg smakelijker van de barbecue. Deze boerderijkipvleugels zijn al gebraden en dus snel klaar van de grill. De kip heeft veel ruimte gehad om vrij te kunnen rondlopen en haar lange leven kunnen smullen van een plantaardig dieet – dat is te proeven! De chefs bij poelier Pieter van Meel zijn voor u aan de slag gegaan en hebben de vleugels verrukkelijk op smaak gebracht met cajunkruiden. Maak er zelf een frisse saus bij en smullen maar!
Indonesische boerderijkippendij saté
Een barbecue is écht compleet met saté! Deze spiezen zijn gemaakt van het volle dijvlees van de boerderijkip, die veel ruimte heeft gehad om vrij te kunnen rondlopen en haar lange leven heeft kunnen smullen van een plantaardig dieet. Kippendij is iets vetter dan kipfilet en uitermate geschikt om te grillen. De chefs bij poelier Pieter van Meel zijn vast voor u aan de slag gegaan met een aromatische, Indonesische marinade. Verrukkelijk met gebakken uitjes en zoetzure groenten.
Per 2 stuks
Gekruide gevlinderde boerderijkip
Perfect om te delen, deze hele boerderijkip! De kip heeft veel ruimte heeft gehad om vrij te kunnen rondlopen en haar lange leven heeft kunnen smullen van een plantaardig dieet en dat is te proeven! De chefs bij poelier Pieter van Meel zijn voor u aan de slag gegaan en hebben de kip nog smakelijker gemaakt met kruiden en alvast gevlinderd, zodat de kip sneller gaar is op uw grill.
De gevlinderde boerderijkip is ongeveer 1 kg.
Mediterraanse boerderijkip drumsticks
Drumsticks van de smaakvolle boerderijkip, die veel ruimte heeft gehad om vrij te kunnen rondlopen en haar lange leven heeft kunnen smullen van een plantaardig dieet. Een echte favoriet op de barbecue! De chefs bij poelier Pieter van Meel zijn vast voor u aan de slag gegaan met een verrukkelijke Mediterraanse marinade en hebben de drumsticks voorgegaard, zodat ze snel te grillen zijn. Maak af met een lekkere salade en knapperig stokbrood.
Recept QR kaartje
Kimchi
Dé plek voor ingemaakte en gefermenteerde groenten? Thull’s Deli! De eetwinkel serveert onder andere lunch met huisgemaakte pickles, zuurkool en kimchi en brouwt kombucha en waterkefir. Kimchi is een pittig Koreaans bijgerecht gemaakt van Chinese kool met rettich en bosui, goed op smaak met rode peperpasta. Erg smakelijk bij rijst met een dagvers gebakken Freiland ei of Baambrugs big buikspek, maar ook om uw tosti meer pit te geven!
Geitengeluk kwark
Maïs coquelet
De coquelet – een jonge, Franse haan – wordt vooral gevoerd met maïs. Daardoor is het vlees lichtzoet en mooi goudgeel. De coquelet groeit langzaam en met 40 dagen langer dan reguliere piepkuikens. Doordat ’t haantje zo klein van stuk is, is het perfect om per persoon een hele te braden in de pan of te roosteren in de oven tot het goudbruin is. Heerlijk met gekookte aardappels, rozemarijn en maïskolven.
Cardinal artisjok
Met de grote, paarse Cardinal artisjok kunt u veel kanten op – stomen, bakken, stoven of voorgekookt grillen. Snijd dan wel eerst 2 centimeter van de bolle onderkant af. De steel kunt u meekoken voor extra smaak, maar deze is niet lekker om te eten. Het vlezige vruchtvlees is zacht en licht bitter en is verrukkelijk met een frisse vinaigrette. Om de kleur te behouden, kunt u de artisjok besprenkelen met citroensap of azijn.
Canelé van huisbakker restaurant de Kas | Fort Negen
Warm uit uw eigen oven. Nog heel even laten rusten en uw geduld wordt beloond – binnen het karamelkleurige, krokante korstje vindt u een smeuïg cakeje dat op smaak is gebracht met rum. Deze Franse gebakjes worden al eeuwenlang gebakken en ontstonden als broodje in Bordeaux. In de loop van de tijd werd het recept aangepast tot het herkenbare gebakje van nu – met groeven en vanillesmaak. De canelé’s worden gemaakt in de bakkerij van Fort Negen.