Proef het najaar in deze verfijnde paté van fazant en eekhoorntjesbrood, delicaat met een nootachtige smaak. Door 1906- makers van charcuterie omhuld met Lardo di Colonnata voor een en zacht mondgevoel. Aards, kruidig en passend bij de warme geuren en kleuren van de feestdagen! Een echte traktatie bij de borrel.
“Geïnspireerd door de verhalen van zijn overgrootvader, begint Nathan nu zijn eigen slagers-avontuur. Net als Willem wil Nathan werken met de visie “pure en eerlijke producten maken”, net als in 1906, maar wel met zijn eigen, jonge touch! Nathan doet dit niet in de familieslagerij, die eer is voorbestemd aan zijn grote broer, maar met zijn eigen bedrijf ‘1906 – makers van charcuterie’”
O denneboom! Geniet de meest feestelijke tijd van een knapperige pâté en croûte van wild zwijn met wilde kastanje en de subtiele, bloemige smaak van dennen. Smakelijk en makkelijk, want deze ambachtelijke verwennerij is al goudbruin gebakken door 1906 – de makers van charcuterie, dus dat hoeft u niet meer te doen! U kunt dit koude voorgerecht direct serveren. Een feestelijke, Franse klassieker die nog steeds ongekend geliefd is in land van herkomst. De pâté is omhuld met een knapperig, kruimelig korstdeeg en de kruidige smaak garandeert een warm wintergevoel in december.
“Wij zijn 1906 en wij zijn makers van ambachtelijke charcuterie met eigentijdse smaken. Geïnspireerd door de passie van onze overgrootvader Willem werken wij, 4 generaties slagers later, aan dezelfde visie: het maken van pure en eerlijke producten.De basis van ons recept is altijd hetzelfde: vlees van dieren die een fantastisch leven hebben gehad, geen gerommel en enkel natuurlijke toevoegingen. En dat alles bereid met heel veel aandacht en liefde. Door de bewuste keuzes die wij maken, garanderen wij kwaliteit en transparantie in alles wat we doen, van stal tot bord en dat proef je! Aandacht geeft smaak.”
Met zijn allen aan tafel en genieten van zalig zacht gesmolten kaas – het najaar is hét moment om langer aan tafel te genieten. Van fondue! Laat de kaas rustig smelten en bak het stokbrood knapperig af. Snijd de verse groenten en het warme brood in hapklare stukjes en dip in de kaasfondue – extra gezellig en langer zacht op een kaarsje in een rechaud! Proost met een goed glas rode wijn en smullen maar!
Om het makkelijk te maken, hebben wij de kaas vast voor u geraspt:
- Zwitsere Gruyère
Deze Zwitserse bergkaas wordt gemaakt van ongepasteuriseerde koemelk en is vergelijkbaar met de Emmentaler, maar voelt zachter in de mond en heeft sterke veenachtige, fruitige tonen.
- Nederlandse jonge kaas
Verse geraspte Hollandse boerenkaas van de familie Kuiper uit Giessenburg. De kaas heeft een milde, romige smaak en een minimaal vetpercentage van 48% doordat rauwe melk met een hoog vetgehalte wordt gebruikt.
- Valle d`aosta
Een mooie rauwmelkse kaas dat een delicate smaak heeft van noten en een vleugje milde honing. De kaas wordt gemaakt in het Noord-Italiaanse Aosta dal, een dal van de Matterhorn in de Alpen in het grensgebied met Frankrijk en Zwitserland.
Zet een klassieker op tafel deze Kerst. Hert heeft een heerlijke, subtiele wildsmaak. De rollade is opgerold en geknoopt en naar voorkeur op smaak te brengen en te vullen. Het zachte donkerrode vlees kunt u het best aanbraden in een flinke klont boter en dan in de oven garen. Smakelijk in flinke plakken me winterse groenten, fruit en natuurlijk in eigen jus.
Een echt cadeau waarbij iedereen kan genieten naar eigen smaak. Hiermee geeft u een fantastische fles Cava Brut en onze Lindenhoff Cadeaubon. Zo kan iedereen kiezen uit alle producten in onze webwinkel of bij onze boerderijwinkel de Marché. Denk aan een mooie wildzwijnboutrollade voor het kerstdiner, de Groente & Fruit Box met alle knollen en kolen uit het seizoen of de verrassende kaasplank geselecteerd door onze kaasmeester!
Onze selectie:
- Lindenhoff Cadeaubon
- Cava Brut – met subtiele aroma’s van witte bloemen en wit fruit
Prijs, exclusief bezorgkosten:
- Cadeaubon 50 euro met Cava Brut – €60
- Cadeaubon 75 euro met Cava Brut – €85
- Cadeaubon 100 euro – Cava Brut cadeau! – €100
Daar moet op geproost worden – speciaal voor Lindenhoff heeft Thoob met de citrusvruchten van Lindenhoff orancello gemaakt, een smakelijke variant op het digestief limoncello. Door sinaasappel te gebruiken is de likeur zoet en lichtbitter. Perfect in balans met het subtiel gebruikte foelie, een specerij uit de familie van nootmuskaat dat voor een warme smaak zorgt en het frisse en bloemige extra naar boven haalt. Ook proeven? Er zijn maar 125 flesjes beschikbaar!
Elegante dessertwijn, niet te zoet! Fris karakter en fruitig – aroma’s doen denken aan honingmeloen en passievrucht. Vleug nootmuskaat en kruidnagel. Perfecte spätlese met een voldoende body.
Druif: Huxelrebe
Wijnhuis: Erbeldinger
Streek: Rheinhessen, Duitsland
Wijn-spijs: Desserts met geroosterd fruit
Achtergrondinformatie: “Het wijngoed Erbeldinger is één van de kwaliteitspioniers van de regio van Bechtheim in Rheinhessen. Ongeveer 60 jaar geleden behoorde Erbeldinger tot de eerste wijnboeren in de omgeving die zelf de flessen afvulde én zelf de wijnen verkocht. Toen al hadden ze een sterk op kwaliteit gerichte filosofie. Het is een familiebedrijf met nu de derde generatie aan het roer. Riesling en Spätburgunder zijn de belangrijkste druivenrassen, met daarnaast een enorme diversiteit aan andere typisch Duitse druivenrassen. In ons assortiment vindt u Blauer Portugieser, Hüxelrebe en Rieslaner.”
Handgemaakte verse ravioli, met veel liefde bereid van pure, eenvoudige ingrediënten. Voor de feestdagen heeft chef Leonardo Pacenti de pasta rijkelijk gevuld met gedroogd eekhoorntjesbrood, witte truffelboter en ricotta, op smaak met salie, knoflook en Pecorino. De verse pastabladen worden gemaakt van biologische eieren en 100% Farina de semola di grano duro: fijn griesmeel van Durum tarwe. Dit is niet alleen gezonder, maar ook veel smaakvoller dan het tarwebloem waar veel verse pasta van gemaakt wordt.
1 doosje is geschikt als hoofdgerecht voor 2 personen of een tussengerecht voor 3 á 4 personen.
Een prachtige Nederlandse wij uit de omgeving van Maastricht. Hier heerst een klimaat vergelijkbaar met de Bourgogne 50 jaar geleden – dus warm genoeg om op de Wijngaardsberg pinot gris, auxerrois, chardonnay en pinot noir te verbouwen. En dit gebeurt met uiterste zorg, want de smaak ontstaat in de wijngaard – “Wat niet in de druiven zit, kan de wijnmaker er ook niet uithalen”. En dit resulteert in een klassieke Pinot Noir: rood fruit als kers en framboos met amandel en ondersteunende, delicate houtaroma’s. Een volle, heel harmonieuze wijn, beslist met bewaarpotentieel.
Druiven: Pinot Noir
Wijnhuis: Domein de Wijngaardsberg
Streek: Mergelland, Zuid-Limburg
Wijn-spijs:
Achtergrondinformatie: De Europese Commissie heeft besloten wijn uit het Zuid-Limburgse Mergelland een Beschermde Oorsprongsbenaming te verlenen. Een dergelijke benaming wordt toegekend aan streekproducten van een bijzondere kwaliteit die rechtstreeks te maken heeft met de oorsprong van het product. Een Beschermde Oorsprongsbenaming beschermt zulke producten tegen namaak. Door de strenge eisen waaraan het product moet voldoen is de consument verzekerd van de hoge kwaliteit.
Zeer complexe neus met tonen van vijgen, rozijnen, pruimen, versgebakken brood, gistig. In de mond een klein zoetje maar opvallend verteerbaar, met perfecte balans tussen het gedroogde fruit, zuren en mineraliteit. Lange intrigerende afdronk.
Druif: Pedro Ximénez
Wijnhuis: Ximénez-Spínola
Streek: Andalucía, Spanje
Wijn-spijs: voortreffelijk bij chocolade of desserts met gedroogd fruit
Achtergrondinformatie: “Phelipe Antonio Zarzana Spínola, oprichter van Bodegas Ximénez-Spínola, wordt al in 1752 schriftelijk vermeld. Er staat geschreven dat hij in 1729 een opdracht tot verscheping van wijn heeft gegeven. Geen gebrek aan historie hier! En het bedrijf is nog steeds in handen van dezelfde familie.
De huidige eigenaar, José Antonio, is dan ook een van de meest klassieke Spanjaarden die wij ooit hebben ontmoet. En uitgerekend hij is verantwoordelijk voor een innovatie in het ingedutte Zuid-Spaanse gebied Jerez. 99 procent van alle pedro-ximénezdruiven komt namelijk niet uit Jerez, maar uit buurstreek Montilla. De druiven van Spínola komen wél uit Jerez. Dat is al een onderscheid.”