Special kookboek | Bij Bijdendijk Thuis
Stap voor stap de keuken in met en bíj topchef Joris Bijdendijk. Want niet alleen in zijn restaurants kookt hij de sterren van de hemel, ook thuis zet hij alleen het beste van ’t beste op tafel.
En dat kan u ook! In dit boek zijn de favoriete recepten van zijn familie verzameld en licht hij op heldere wijze professionele technieken toe. Leer daarnaast alles over smaak van zijn vriend en culinair journalist Joël Broekaert.
Duik met dit boek in de wereld van Joris Bijdendijk, maar duik vooral uw eigen keuken in!
Lindenhoff Boodschappen Box | 2 personen
Een verrukkelijke basis voor de week in huis – de Lindenhoff Boodschappen Box! Een krat vol goed geproduceerde producten van de boerderij. Geselecteerd door onze groentemannen, slagers en kaasmeesters om de koelkast voor twee personen mee te vullen. Zonder recepten, dus u bepaalt! Vandaag bestellen is morgen of overmorgen al in huis, dus kunt u snel, sneller snelst de keuken in!
Uw weekboodschappen:
Gebraden kalfsfricandeau
Verrukkelijk en zeer mager stuk vlees met een fijne structuur, gesneden uit de bovenbil. Dungesneden heerlijk op brood, maar vooral om gemakkelijk ’n klassieke vitello tonnato mee te bereiden. Het malse vlees is al mooi rosé gebraden door onze slager Nathan, dus u kunt er direct mee aan de slag!
Gebraden kalfsfricandeau
Verrukkelijk en zeer mager stuk vlees met een fijne structuur, gesneden uit de bovenbil. Dungesneden heerlijk op brood, maar vooral om gemakkelijk ’n klassieke vitello tonnato mee te bereiden. Het malse vlees is al mooi rosé gebraden door onze slager Nathan, dus u kunt er direct mee aan de slag!
Lindenhoff Paasontbijt Box
Ontbijten, alsof de boer net nog zelf de eieren in de rijk gevulde krat heeft gelegd. Zó vers zijn deze zalige, rustieke ingrediënten voor een uitgebreid paasontbijt. Zet de tafel vol met lekkers, zodat iedereen geniet van een onovertroffen heerlijk begin van de (Paas)dag.
De geur van vers afgebakken boerenbrood en knapperige bacon waait door het huis en de tafel wordt gevuld met kakelverse eieren, potjes met tongstrelend-romige vanilleyoghurt en uiteraard gaat er niets boven een verfrissende, vers geperste sap. Compleet is zo’n uitgebreid ontbijt pas met iets zoets – de geliefde canelés van Fort Negen mogen dus in deze box niet ontbreken.
Één box, alles voor een Paasontbijt voor 4 personen in huis.
Voor u geselecteerd:
Guy Amiot et Fils Bouzeron Les Bouillottes
De Bouzeron van Guy Amiot is een wijn met een levendige minerale uitdrukking en gelaagdheid met tonen van rijpe appels en citrus. Heerlijk romig en complex door het sjieke hout. Een ware witte Bourgogne.
Kookboek | Shortlist Amsterdam Blauw
Steek wat kaarsen aan en dek de tafel mooi, want het nieuwste kookboek in de reeks Shortlist Amsterdam staat in het teken van verrukkelijke, troostrijke recepten die met liefde zijn gedeeld door tien restaurants uit onze hoofdstad, zoals Rijsel, Café de Klepel, Bambino, Slagerij de Beurs en VRR. Romig en rijk en barstensvol smaak – daarmee duikt u knus de keuken in! Geniet van gepocheerde eiren in rode wijnsaus, courgette met misoboter en het spectaculaire oesterdessert van Kaagman & Kortekaas. Bon appétit!
Over Shortlist Amsterdam
Shortlist Amsterdam werd in 2016 gelanceerd door culinair journalisten en zussen Famke & Floor van Praag. Het fraaie mango-gele boekwerk vloog over de toonbank en kreeg de prijs voor het Best Verzorgde Boek. Daarna volgden een oranjerode Shortlist Amsterdam over de leukste culinaire cafés van de stad en een crèmekleurige Engelstalige uitgave. De groen(t)e Shortlist is de derde Nederlandstalige in de reeks.
Gekonfijte fazantenbout
Fazantenvlees heeft een verfijnde, kruidige en aromatische smaak. Onze poelier heeft heeft deze fazantbout voor u gekonfijt – langzaam gegaard in ganzenvet – waardoor het vlees zalig zacht en mals is. Extra lekker – met het ganzenvet in de verpakking bakt u aardappels het allerlekkerst krokant. Dat is een verrukkelijke december!
Grote artisjok
Deze Franse artisjokken hebben mooie grote, ronde knoppen, waarvan de binnenkant is bedekt met het eetbare vlezige vruchtvlees. De smaak van de brede “Camus de Bretagne” is zacht en licht bitter en kan goed gecombineerd worden met een zelfgemaakte vinaigrette. Onze artisjokken op stengel komen het hele jaar door van de volle Italiaanse of Franse grond.
1 artisjok weegt ongeveer 400 gram